Telefoni

Zvanično predstavljena nova Nokia X6

Kompanija HMD Global zvanično je predstavila svoj novi smatfon Nokia X6, prvi model iz osvježene X-serije. Ovaj telefon srednjeg segmenta u premijum kućištu predstavljen je u Kini.

Nokia X6 ima 5.8-inčni FHD+ (1080 x 2280p) displej, sa 19:9 odnosom stranica i Corning Gorilla Glass 3 zaštitom.

To je prvi Nokia telefon sa izrezom u vrhu ekrana, u koji su smješteni 16MP f/2.0 prednja kamera i funkcije otključavanja pomoću lica.

Na poleđini se nalazi sistem sa dvije kamere, koji se sastoji od standardnog 16MP senzora sa f/2.0 blendom i 5MP monohromnog senzora sa f/2.2 otvorom blende.

Sve kamere imaju korisne AI trikove, kao što je pozadinsko zamućenje, prepoznavanje lica, dinamička ekspresija i filteri. Na poleđini se nalazi i senzor otiska prsta.

Telefon pokreće Snapdragon 636 čipset, zajedno sa 4GB RAM-a i 32GB/64GB skladišnog prostora, odnosno 6GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora. Hibridni slot može da posluži za proširenje skladišnog prostora ili dodavanje još jedne SIM kartice, prenosi Benchmark.

Baterija telefona ima kapacitet 3060mAh i puni se preko USB-C konektora, do Quick Charge 3.0 brzina. To bi trebalo da omogući punjenje do 50% za 30 minuta.

Operativni sistem na telefonu je Android 8.1 Oreo, uz obećanje nadogradnje na Android P.

Smartfon će biti dostupan u plavoj, crnoj i srebrnoj boji. Nokia X6 će se u Kini prodavati od 21. maja, dok se potvrda o dostupnosti van Kine tek očekuje.

Send this to a friend