Love & Sex Ljubav ili opsesija

Ako previše pričate o partneru vrijeme je da se zabrinete

Početak svake ljubavi je uzbudljiv. Možda poželite da se popnete na najviši krov u svom gradu i vičete iz sveg glasa koliko volite svog partnera.

Međutim, mogli biste sami sebe uhvatiti kako je vaš partner postao jedina tema vaših razgovora, pa je prirodno zapitati se – je li zdravo pričati samo o svom partneru po cio dan?

Odgovor na to pitanje imaju stručnjaci.

Dijeljenje sreće s prijateljima i članovima porodice je jedna od najdražih stvari u životu. Razgovor o vašim osjećanjima može vam pomoći da shvatite šta da uradite kada ste zbunjeni situacijom u kojoj ste se našli. Traženje savjeta od bliskih ljudi ili razmjenjivanje iskustava, mogao bi biti odličan način da se dodatno povežete.

Ipak, ako niste produktivni na poslu jer vas razmišljanje o partneru ometa u izvršavanju poslovnih zadataka ili je vaša veza postala jedina stvar o kojoj želite razgovarati, vrijeme je da stanete na loptu, poručuju stručnjaci.

“Ako otkrijete da trošite toliko vremena razgovarajući o njima da to utiče na vaš posao, onda bi to moglo postati problem. Razgovarati o partneru zdravo je sve dok to ne ometa vaše normalno svakodnevno funkcionisanje”, ističe ljubavni terapeut Geri Braun, i ističe kako bi trebalo da preispitate svoje prioritete.

Kako kaže, ako na samom početku veze želite što više vremena provesti sa svojim partnerom, želite pravo iz kancelarije da potrčite njemu u zagrljaj – to je u redu. Međutim, nakon početne faze zaljubljenosti, vaše ponašanje bi trebalo barem djelomično promijeniti, piše EliteDaily.

“U početku je to u redu, ali kasnije bi moglo početi da liči više na opsesiju nego na iskrenu, zrelu ljubav”, objašnjava Braun.

“Jedno je govoriti puno o svojoj ljubavi, a drugo je potpuno usmjeriti svu svoju mentalnu energiju na partnera, isključujući sve drugo i sve ostale”, ističe i dodaje kako je važno da vas vaš ljubavni život ne odvoji potpuno od dotadašnjih interesa, hobija i društvenog života.

Send this to a friend