Love & Sex

Da li ispunjavate ova tri važna uslova za dobar seks?

Svijeće, muzika, mirisi… lijepo, ali nedovoljno. Ključni uslovi za uživanje s partnerom su daleko prozaičniji nego što se obično misli.

Dr Laura Berman je svjetski poznat stručnjak u oblasti seksualnog obrazovanja i voditelj popularne emisije na TV Opre Vinfri.

Objavila je brojne knjige o seksualnosti, među kojima su i “Kako razgovarati s djecom o seksu”, “Nije do njega, već do vas”, “Seks pun ljubavi”…

Uglavnom su nam poznata njena “važna tri uslova za dobar seks”, ali budimo iskreni – da li činimo ono što je potrebno da bismo ih obezbijedili?

Prvi uslov – snažno i zdravo tijelo

Ovdje je riječ o mišićima. I njihovoj snazi. Laura ističe da je veoma važno imati snažne pelvične mišiće koji doprinose opštem zdravlju reproduktivnih organa. U seksu, ovi mišići mogu učiniti čuda u pogledu tjelesnih reakcija na partnerovu stimulaciju. Zato je pravilo “broj 1” održavati njihovu snagu i to pomoću Kegelovih vježbi. Nekoliko stotina dnevno – to je mjera koju preporučuje dr Berman.

Drugi uslov – kreativan duh

Šta je to u knjizi “Pedeset nijansi siva” što je privuklo toliku pažnju čitalaca? Nije poenta u tome što pokreće libido, već što inspiriše žene da pronađu i ojačaju sopstveni “mišić za fantaziju”. Jedna od ključnih erotskih tačaka zasniva se na potpunoj predaji, dakle fantaziji koja se lako može dopasti “alfa” ženama.

Dozvolite svom partneru da preuzme potpunu kontrolu, zakažite i dejt “potpune predaje” s njim, a ako vam to nipošto nije po ukusu, osmislite zajedničku strategiju za jačanje fantazije. Kreativnost je važna iz jednostavnog razloga – najsnažniji seksualni organ je mozak!

Treći uslov – otvoreno srce

Koliko god da priželjkujemo duboke i snažne seksualne doživljaje sa partnerom, dešava se da nam svakodnevica ili nešto što on kaže i učini u trenutku zatvori srce. I ta se reakcija može otkloniti vježbom.

Zamislite takvu situaciju, a onda zamislite i kako vam se srce otvara, poput cvijeta. Zamislite kako vam se grudni koš širi i puni svijetlom. Tako će se pokrenuti kanali ljubavi, radosti i – prije svega, seksualne energije.

Send this to a friend