Love & Sex zapitajte se

Da li je vrijeme da raskinete? Postavite sebi ova tri pitanja

Ponekad je ljubav jednako jaka kao i prije, ali veza jednostavno ne vodi nikuda. Ova tri pitanja bi trebalo sebi da postavite, kako biste lakše odlučili da li je vrijeme da raskinete.

Da li se osjećate prijatno kada razgovarate sa svojim partnerom?

Komunikacija je ključ uspjeha ili neuspjeha svakog odnosa. Ako primjećujete da s partnerom ne razgovarate otvoreno, već da neprestano uljepšavate ono što želite da kažete, vjerovatno niste potpuno opušteni pred njim, bojite se njegovog osuđivanja i ne vjerujete mu u potpunosti.

Jeste li dali partneru šansu za promjenu?

Iako se kaže da “vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada”, ljudi zaista mogu poraditi na tome da postanu bolja verzija sebe. Ako je problem u vašem partneru i otvoreno ste mu rekli šta vas muči kod njega, da li je on pokušao da se promijeni? Ako nije, to znači da mu nije dovoljno stalo da to učini zbog vas. Ista stvar važi i u suprotnom smjeru. Ako je vama partner naglasio šta mu smeta kod vas, a vi niste ništa preduzeli u vezi sa tim, možda vam jednostano nije dovoljno stalo.

Da li ste uhvatile samu sebe u obmani?

Ponekad toliko upadnemo u rutinu i postanemo rob navike da počnemo obmanjivati sami sebe i uvjeravati se da je nešto onakvo kakvo u stvari nije. Ako ste primijetili da to činite kako biste odbranili svog partnera i njegovo ponašanje, vrijeme je da se probudite iz tog sna i suočite se sa realnošću. Tako ćete pomoći i njemu, ali najviše samoj sebi, piše Index.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim da sebi postavljam pitanja

Send this to a friend