Love & Sex

Da li ste doživjeli ove tri vrste ljubavi?

Sigurno je da nisu sve ljubavi iste kao što nisu iste ni sve osobe u koje se zaljubljujemo. Međutim, svako od nas je doživio ove tri vrste ljubavi.

1. Ljubav kao iz bajke

O ovakvoj ljubavi sanjamo cijelog života. Gledamo ljubavne filmove i serije i čekamo svog princa na bijelom konju. Čeznemo za nekim s kim ćemo zauvijek živjeti srećno. Već smo u svojim glavama osmislili kako izgleda ta prava osoba za nas i svoje iluzije projektujemo na osobu koju tek upoznajemo. Ne znamo ništa o njoj, a mislimo da je to ona, neko kog smo čekali tako dugo. Teoretski sve lijepo zvuči, ali realnost nam otvara oči prije ili kasnije. Kada malo bolje upoznamo osobu kraj sebe, shvatamo da ipak i nije tako savršena. Ljubav kao u bajkama ne postoji. Svi imamo svoje nesavršenosti. Treba da volimo nekog takvog kakav jeste.

2. Nezdrava ljubav

Ovo je nateža vrsta ljubavi, ali nam donosi i najvažnije životne lekcije. Sazrijevamo, mijenjamo se. Uči nas šta je ono što želimo u životu. Vjerujemo da će se osoba kraj nas promijeniti i da će sve biti lijepo kao na početku. Upoznajemo tamnu stranu ljubavi i ljudi. Nova saznanja su bolna ali su obavezan dio odrastanja. Učimo da se ljudi ne mijenjaju. Ostaje nam ili da ih prihvatimo ili odemo od njih. Ako je odnos nezdrav, treba ga što prije prekinuti.

3. Neočekivana ljubav

Dešava se kada se najmanje nadamo. Pogodi nas kao grom iz vedra neba. Sve djeluje tako predivno i nestvarno. Odmah se javlja neka neobjašnjiva povezanost između nas i partnera. Lako se uklapamo i sve ide lako. Međusobno se prihvatamo.

Važno je da naučimo šta je ljubav, a šta nije.

Send this to a friend