Love & Sex Svjetski dan orgazma obilježava se 31. jula

Danas je Svjetski dan orgazma: Pet savjeta da ga uspješno proslavite

Svjetski dan orgazma obilježava se 31. jula, a ako je i vama karantin uništio seksualni život, evo prilike da ga popravite…

U heteroseksualnim parovima gdje se seks poima samo kao čin penetracije, tek 65 posto žena redovno doživljava orgazam jer je većini žena potrebna klitoralna stimulacija kako bi dosegle vrhunac.

Zahvaljujući saradnji s brojnim stručnjacima s područja ljudske seksualnosti, Brend Lelo predstavlja nekoliko naizgled vrlo jednostavnih savjeta kako najbolje da proslavite Svjetski dan orgazma i date svoj doprinos u borbi za jednakost u orgazmu.

Razmišljajte pozitivno o seksu i kada ne upražnjavate seks

Mislite pozitivne misli – zvuči kao floskula, ali zapravo ima smisla. Te pozitivne misli odnose se na pozitivan stav prema sopstvenom tijelu i užitku. Najbolji seks je onaj u kom uživaju oba partnera. Tako što ćete staviti sopstveni užitak na podjednako visoko mjesto kao partnerov, znači da ćete se ohrabriti na razgovor o tome šta vam pričinjava zadovoljstvo, a šta ne i pomoći partneru da vas zadovolji.

Kada se prepustite čarima seksa, ne razmišljajte uopšte

Najgori su trenutci kada se nađete u spirali misli poput onih o tome kakav vam je izraz lica, da li su vam obrijane noge, da li vaši ukućani čuju taj vibrator i ispod 2 pokrivača…. Maksimalno se potrudite da ostanete u trenutku, fokusirajući se na sopstveno tijelo. Da li vam odgovara ovaj ritam, ovaj položaj…? Stavite se na prvo mjesto kako biste oboje uživali u trenutku.

Vježbajte, vježbajte, vježbajte… Samoljublje

Svako tijelo je priča za sebe i ne važe za svakoga ista pravila. To znači da nikada nećete moći otvoreno i iskreno da komunicirate svoje potrebe ako ih ni sami niste svjesni. Kako najbolje saznati šta vam odgovara? Tako što ćete istražiti svoje tijelo sami. Samoljublje ne mora uvijek da bude sebično!

Praktikujte seks u kojem je vaš orgazam jednako važan

Naše društvo seks vidi po vrlo ustaljenom kulturološkom scenariju: predigra (tek toliko da se ona opusti za penetraciju, snošaj (sam čin penetrativnog seksa gdje muškarac gotovo uvijek postigne orgazam, a žena ga često odglumi) i kraj. Potrebno je preokrenuti tu pogrešnu paradigmu i staviti ženski orgazam rame uz rame muškom. Definicija seksualnog čina nije penetracija. Za ženu seks počinje, a nerijetko i završava, klitoralnom stimulacijom.

Razgovarajte kvalitetno

Niko od nas nije dovoljno (ne)srećan da bude u vezi s telepatom. Ako nikada niste iskazali svoje želje naglas, kako onda mislite da će se ostvariti?

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Lavmula jusuf
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lav
Gost
Lav

Odlicno.

mula jusuf
Gost
mula jusuf

ja nje znaju ćto vi skazali

Send this to a friend