Love & Sex

Divna si, ali nismo jedno za drugo

Lijepa i zgodna djevojka, duhovita, obrazovana, zanimljiva, sposobna da sama zaradi novac, društvena, ima izgrađen stil… Možda djeluje nestvarno, ali djevojke koje krase ove osobine nisu rijetke, samo je pitanje koja očekivanja i vrijednosti gaji “druga strana”.

Čak i kada se sve poželjne savršenosti spoje u privlačno pakovanje, većina muškaraca bježi glavom bez obzira, a pripadnice ljepšeg pola ostaju zbunjene i postaju sve nesigurnije u sebe.

Zbog čega muškarci bježe od savršenih žena?

Nekoliko je jednostavnih odgovora, ali razloge ne smijemo uopštavati, jer su problemi u emotivnim odnosima uglavnom individualne prirode. Međutim, uzimajući u obzir i individualne razloge, uspjeli smo da izdvojimo nekoliko najčešćih uzroka zbog kojih neodoljive djevojke ostaju same.

“Divna je, ali uspješnija je od mene”

Ako žena zarađuje više od partnera ili se nalazi na znanto višoj poziciji u karijeri, to može biti problem, jer rijetko koji muškarac prihvata tuđu dominaciju. Priroda im nalaže na budu oni koji predvode i kada žena preuzme tu ulogu, njihova moć pada u vodu. Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojih sposobne žene ne mogu da pronađu odgovarajućeg partnera. Ipak, nije sve tako crno ima i onih muškaraca koji su dovoljno sigurni u sebe da će dopustiti svojoj sujeti da se iznjedri ponos zbog uspjeha partnerke.

“Previše me kontroliše”

Zanosna je i zanimljiva, ali očekuje da zna gdje ste, kada i na kakve zajedničke planove može da računa u narednoj deceniji (da, da, dobro ste pročitali – čitavoj deceniji). Kada takva dama počne da hvata sve konce, muškarac bježi glavom bez obzira i tada ga, priznajemo, razumijemo u potpunosti. Ako je želja za kontrolom postala dominantan dio ličnosti, onda vaša izabranica možda i nije više tako savršena, ne?

“Svima se dopada, ne mogu to da podnesem”

Osobe koje žele emotivnog partnera samo za sebe ne mogu podnijeti da se njihova druga polovina dopada još nekome u okruženju. Zbog toga ili maltretiraju voljenu osobu ili izlaze iz veze. Kada pored sebe imate djevojku koja je fizički veoma privlačna, a uz to zanimljiva i jedinstvena, teško da ćete moći da je zaštitite od tuđih pogleda i udvaranja. Umjesto da sebi uskratite divan odnos sa gotovo savršenom osobom, zaključajte ljubomoru racionalnim razmišljanjima i budite ponosni što ste baš vi izabranik njenog srca.

“Stvarno nije moj tip”

Ok, ona možda jeste atraktivna, pametna i duhovita i svako bi rado bio u njenom društvu makar nekoliko sekundi, ali možda baš i nije idealna za sve muškarce kada je riječ o ozbiljnijim emotivnim odnosima. Ponekad vas odbijaju nečiji pokreti, glas ili neka sitnica u ponašanju koju ne možete da ne primijetite. Znate ono kad kažu – “jednostavno nema hemije”. Ako je tako, ne zavlačite “skoro savršenu” djevojku, već joj stavite do znanja da ipak niste “gospodin pravi”.

Ako je strah od neuspjeha razlog bježanja od djevojke kojoj ne možete da pronađete manu, mijenjajte strategiju! Pokažite svoje adute i rizikujte, ko zna, možda je baš vi oborite sa tih lijepih nogu! I zapamtite, ko reskira, profitira u svemu, pa i u ljubavi.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
GostPjerDžo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

E ja baš priželjkujem nju, takvu sa karakteristikama kao na početku teksta.

Pjer
Gost
Pjer

Kad se dvoje sloze i olovo plivat moze.Samo takvi su rijetki nazalost.

Džo
Gost
Džo

Odakle vadite ove gluposti?

Send this to a friend