Love & Sex Prvi je stresniji, a drugi važniji

Drugi sastanak je važniji od prvog, dajte potencijalnom partneru šansu

U prve sastanke ulažemo toliko energije i posvećujemo im toliko pažnje – dopisujemo se, nalazimo uživo, procjenjujemo, trudimo se da ostavimo što bolji utisak. Sastanak broj jedan jeste važan, ali to je zapravo samo pogled nabrzaka, a tek drugi otkriva sve ono što nam je bitno da donesemo zaključak odgovara li nam neko.

Prvi su sastanci najčešće daleko od fantastičnih, oni su tek puki prosjek i malo ko od nas je spreman da odluči da pokloni još dva sata života nekome ko nas nije već na prvu oborio s nogu. Međutim, istraživanja su pokazala da će momci koji stvarno tragaju za ljubavlju i ozbiljnom vezom učiniti upravo to – uložiti dodatno vrijeme!

Istraživanje koje je nedavno sproveo sajt match.com pokazalo je kako je 74% ljudi koji žele ozbiljnu vezu spremno pružiti potencijalnom partneru s prvog sastanka još jednu šansu. Osim toga, polovina ispitanika vjeruje da neko ko vam je djelovao tek ok može značajno porasti u vašim očima. Što je istina jer su priče o iskrama koje se dogode na prvu nerijetko samo priče.

Romantični osjećaji prema nekome mogu se probuditi u bilo kojem trenutku – od zaista prvog susreta, nakon nekoliko njih ili čak godina prijateljstva. Stoga idite na druge sastanke i uživajte. Uostalom, zbog njih ćete ionako biti više uzbuđeni nego zbog prvih, kako je i pokazalo jedno američko istraživanje.

Send this to a friend