Love & Sex

Emocionalna prevara: Da li ste prešli granicu?

Evo nekih pokazatelja da ste možda nesvjesno prešli granicu:

1. Često pričate o njemu

Najbolji način da obratite pažnju na to da li je vaše prijateljstvo prešlo granicu je da razmislite koliko često razmišljate o toj osobi. Računica je vrlo jednostavna: Što više vremena provodite razmišljajući o toj osobi, to su vaša osjećanja snažnija, a samim tim i nejasnija.

2. Kada pričate sa tom osobom osjećate se ispunjenije i bolje

Nakon razgovora sa prijateljem, iza koga se možda krije nešto više, uvijek se osjećate poletnije i zadovoljnije. Bilo da se radi o odlasku na kafu, ili samo o bezazlenoj prepisci, radujete se sljedećem kontaktu i nestrpljivo ga očekujete.

3. Skrivate ovo prijateljstvo od partnera

Pitanje koje vam može riješiti dilemu, da li se u vašem prijateljskom odnosu krije nešto više, je da li biste bez oklevanja svom partneru saopštili za ovo novo prijateljstvo. Ukoliko je vaše prijateljstvo tajna, vaša podsvijest signalizira na to da se u ovom prijateljstvu probudilo još nešto više.

4. Upoređujete ga sa partnerom

Bilo da je emotivna ili fizička, prevara proizilazi iz nezadovoljenih potreba jednog od partnera. Većina emocionalnih avantura započinje jer se osoba u vezi osjeća zanemarenom od strane svog partnera. Kada ove nedostatke pažnje nadomijesti neko drugi, ta osoba postaje predmet razmišljanja, i sebi postavljamo pitanje, da li je možda ovo ono što mi treba, a zatim počinje upoređivanje sa onim što već imate.

5. Zamišljate intimne trenutke

Većina emocionalnih veza ne postaje fizička. Pa ipak, iako u ovakvom odnosu ne dolazi do fizičkog kontakta, ne znači da ne postoji seksualna tenzija. Mašta je nevjerovatno oružje, naročito ako je njen povod neki razgovor ili dopisivanje. Ukoliko ima podsticaj, mašta može biti jednako moćna, kao i fizički kontakt.

Ostaje nam samo da razmislimo koja prevara ima veću težinu, ali i opravdanje: emocionalna ili fizička?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Beta mužjak
Gost
Beta mužjak

Gluposti. Ne računaju se misli kao prevara. Svaki dan bi se razvodilo npr ako žena zamišlja (svaka zamišlja) da je sa slavnim pjevačem ili glumcem (ulični zabavljači su odnekud postali alfa mužjaci, ali to je druga tema : ). )

Send this to a friend