Love & Sex

Evo u čemu žene najviše griješe na prvom sastanku

Uopšte nije bitno vidite li budućnost s njim ili ne, ovakve se greške na prvom sastanku neće pomoći ako želite drugi susret s njim, kaže Cosmo.

1. Trčite pred rudu. Iako imate osjećaj da ga poznajete godinama, nemojte otkrivati baš sve na prvom sastanku. Neki momci vole djevojke koje su spremne da pozovu momka u stan nakon prvog susreta, ali neki su malo tradicionalniji. Ne znate koji je tip dečka, prema tome igrajte na sigurno.

2. Postavljate neprimjerena pitanja. Tek ste se upoznali, zato ga nemojte pokušati ogoliti s pitanjima. Nemojte biti preznatiželjni, inače će mu biti neprijatno.

3. Odlazite bez objašnjenja. Dajte mu do znanja da ste se odlično proveli i da želite da ponovite, ali da sad zaista morate ići. U suprotnom će pomisliti da ste pobjegli jer više niste mogli provesti ni minut u njegovom društvu.

4. Glumite neuhvatljivu. Ako ne želite da igra igrice, onda nemojte niti vi. Većina momaka neće nazvati dva puta ako mu se ne javite. Dakle, poštedite ga agonije i nazovite ga. Ne kažemo da to morate učiniti odmah, ali ako se uopšte ne javite shvatiće to kao zbogom.

5. Prepuštate sve račune njemu. Naravno, većina muškaraca želi da plati, ali cijeniće ako se ponudite da podijelite račun. U suprotnom ćete djelovati oholo, a to nije cool.

6. Ja, ja i samo ja. Kada ste nervozni brbljate bez prestanka, od politike do odnosa s tatom. Iako ponekad tišina može biti neugodna, monolog bez prestanka može biti jednako loš. Ne samo da to izgleda kao da niste zainteresovani za ono što on ima da kaže, već ostavljate utisak osobe opsjednute same sa sobom. Zapamtite: za razgovor su potrebne dvije osobe pa nastojte postavljati jednako toliko pitanja koliko i on vama. Pažljivo ga slušajte i odgovarajte na ono što ga zanima. I držite se laganih i zabavnih tema.

7. Gubite njega iz fokusa. Ako stalno gledate drugdje, jedino što on može pomisliti je da niste zainteresovani za njega. Ako ne možete skinuti oči sa seksi konobara, možete se pozdraviti s drugim sastankom.

8. Ko o čemu, vi o bivšem. Ako ćete stalno spominjati bivšeg, to će zvučati kao da ga još volite iako ste ravnodušni prema njemu. Najbolje je ga ne spomenuti. Isto vrijedi i za osvajanja – niko se ne želi osjećati kao još samo jedna crtica.

9. Prečesto gledate telefon. Provjeravanje telefona svako malo poručuje ‘Zašto vrijeme tako sporo ide? Ovaj izlazak nikako da se završi!’. Oduprite se porivu da provjeravate notifikacije.

Send this to a friend