Love & Sex

Evo zašto su neke žene tokom seksa glasnije od drugih

Vrisak i glasni uzdasi prva su asocijacija na postizanje vrhunca u krevetu. Međutim, žensko stenjanje nema baš toliko veze sa orgazmom kao što se misli.

Naučnici Gejli Bruver i Kolin Hendri otkrili su nekoliko razloga zbog kojih žena tokom seksa proizvodi neobično glasne zvuke. Oni su potražili mišljenje od 71. seksualno aktivne žene između 18 i 48 godina. Odgovori na osnovu njihovog iskustva odveli su ih u potpuno drugom pravcu.

Žene koje su bile dio istraživanja priznale su da prave buku, ali ne za vrijeme orgazma. Čak 66% ispitanica reklo je da to čini kako bi ubrzale partnera u postizanju vrhunca, dok nevjerovanih 87% njih smatra da na taj način jačaju samopouzdanje svog partnera. Mali broj žena rekao je da prave buku kako bi se oslobodile dosade, umora ili bola tokom odnosa.

Utvrđeno je da žene uzdišu prije ili tokom muške ejakulacije. Da, to znači da žene tokom seksa stenju ne iz sopstvenog zadovoljstva, već zbog većeg zadovoljstva svog partnera. To međutim može da dovede do problema u seksualnom životu, piše Super žena.

“Ako glumite orgazam, signalizujete svom partneru da sve radi kako treba, čak i onda kada nije na pravom putu. Stenjanjem se služite onda kada se stvari odvijaju kako treba, a ne suprotno”, ističe seksualni savjetnik Peti Brisben.

Tagovi

Send this to a friend