Love & Sex

Fraze koje muškarci i žene shvataju drugačije

Na mnoge situacije muškarci i žene gledaju drugačije. Bright Side je izdvojio šest fraza koje neće isto značiti zavisno od pola. Da li se radi o pravilima, greškama ili smo samo različiti?

Hajde da razgovaramo

Za njega: Muškarci ovakve rečenice čuju kao problem koji treba da se riješi. Dakle, ako čuju ovu frazu to znači da je nešto pošlo naopako.

Za nju: Za žene je komunikacija sredstvo vezivanja sa partnerom. Dakle, prijedlog za razgovor ne mora imati svrhu, ali bi je odbijanje uznemirilo.

Ti mene ne slušaš

Za njega: Muškarci bolje sagledavaju informaciju ako razmišljaju o tome, često izgledaju nezainteresovano zbog toga, ali u stvari pažljivo slušaju.

Za nju: Žene obično izražavaju zabrinutost gestovima ili uzdasima, primajući lično razgovor. Muškarci često ne mogu da razumiju takvo ponašanje.

Hajde da to uradimo zajedno

Za njega: Muškarci ne vole da dijele svoje pobede, žele pohvale samo za sebe i zbog toga nisu dobri u timskom radu. Mada, oni se neće saglasiti sa ovim.

Za nju: Naučnici kažu da hormon oksitocin čini žene društvenijim bićima od muškaraca. Važno je da sve što rade, rade zajedno jer na taj način dokazuju sebi da nisu same.

Pusti me da ćutim

Za njega: Kada su u pitanju komplikacije, muškarci retko govore o problemima. Uobičajeno, njima je potrebno da ćute kako bi prevazišli stres ili razmišljali o problemu.

Za nju: Postoji šala o ženi koja misli da je njeno ćutanje kazna za njenog muža. I to je tačno. Žene često pokušavaju da manipulišu muškarcima svojim ćutanjem, dok muškarci jednostavno ne razumiju takvo ponašanje.

Raspravićemo kasnije

Za njega: “Kasnije” za muškarce predstavlja neutralnu riječ, jer njihove misli mogu da budu okupirane i nečim drugim.

Za nju: Žene su poput multipraktika i nije im strano da rade više stvari u isto vrijeme. Zbog toga, prijedlog da se diskusija ostavi za kasnije, za žene može izgledati kao uvreda.

U redu

Za njega: Muškarci nisu toliko emotivni kao žene, a to se najčešće ogleda u njihovom govoru. U svom svakodnevnom rječniku koriste mnogo manje epiteta, za njih su sasvim normalne riječi poput “u redu”, “dobro” ili “OK”.

Za nju: Žena izgovori oko 20.000 riječi dnevno, što je 1,5 puta više od muškarca. Kako bi svaku emociju iskazale živopisno, dame koriste riječi poput “izvanredno”, “divno” i slično tome, dok se “dobro” može smatrati grubim.

Send this to a friend