Love & Sex

Gledaj majku, biraj sina

Muškarci su ono što su njihove majke od njih napravile, kaže jedna izreka. I zaista, majka i te kako utiče na to kakav će muškarac sin postati i još više, kakav će odnos imati sa ženama.

Bračni terapeut Trejsi Koks ističe da je važno da muškarac ima zdravu vezu sa majkom. Nije dobro ni da je obožava, ni da je prezire ili da nema nikakav odnos sa njom.

“Muškarac koji mrzi svoju majku mrzi i druge žene. Ako upoznate muškarca koji stalno ismijava svoju majku, bilo iza njenih leđa ili otvoreno, bježite od njega. Pitanje je trenutka kad će to početi da radi sa vama. Što je njegova mržnja prema njoj dublja, to je otrovni efekat na ljubavne veze jači”, kaže terapeut.

Ako je, s druge strane, pretjerano vezan, odgovara na njene pozive u svakom trenutku šta god radio, odlazi u drugu prostoriju kao da priča sa ljubavnicom, ona ga tretira kao da joj je muž, ne sin, to su znaci koji ne obećavaju.

Kad upoznajete majku svog partnera, obratite pažnju na ono što ste pomislili. Dobar je znak ako vam se njegova majka svidi na prvu loptu jer to obično znači da imate dosta toga zajedničkog.

Kad muškarac ima dobar odnos sa majkom, velika je vjerovatnoća da će izabrati ženu koja podsjeća na nju.  Ako je ona bila domaćica, muškarac će vjerovatno birati tradicionalni tip djevojke koja voli da ostaje kod kuće.

Ako ste, pak, njena sušta suprotnost, to u većini slučajeva, nažalost, ne miriše na dobro.

1 Komentar na "Gledaj majku, biraj sina"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend