Love & Sex

Izbor pametnog telefona utiče na ljubavni život

Ukoliko vaš sastanak nije prošao kako treba, možda možete kriviti svoj pametni telefon. Barem tako pokazuju podaci istraživanja kojim je ustanovljeno da ti uređaji mogu uticati na ljubavni život.

Kompanija Decluttr koja se bavi prodajom starih uređaja je provela istraživanje u kojem je učestvovalo 1.500 ljudi bez partnera, a postavljeno im je mnogo pitanja koja se odnose na njihov ljubavni život i odabir smartfona.

Podaci istražvanja su pokazali da 70 posto ispitanika preferira korisnike ajfona u odnosu na korisnike uređaja s operativnim sistemom Android, kao i da gotovo dva od pet ispitanika vjeruju da je smartfon igrao važnu ulogu u prvom utisku na sastanku s potencijalnim partnerom ili partnerkom.

Prema istraživanju, oko 65 posto korisnika ajfona je željelo da izađe s osobom koja koristi telefon s Androidom. To znači da bi preostalih 35 posto ispitanika odbilo sastanak s drugom osobom samo zbog toga što ona koristi Android. S druge strane, samo 53 posto korisnika uređaja s Androidom je zainteresovano za sastanak s vlasnikom ili vlasnicom ajfona.

Interesantno, više od trećine muških ispitanika je istaklo da su im žene koje koriste telefone s puknutim ekranima nezanimljiv jer na taj način one pokazuju nedostatak brige o sebi, kao i nedostatak finansijske sigurnosti. Zanimljivo, žene su imale druge parametre te ih odbijaju stariji modeli telefona.

Takođe, istraživanje je pokazalo da će korisnici ajfona poslati poruku prijatelju da ih “spasi” ukoliko sastanak ne ide prema planu. Takođe, češće će otići u toalet samo kako bi provjerili telefon, češće će otkazati sastanak, prekinuti ljubavnu vezu putem poruke te se i požaliti na nekog novog s kim su izašli.

1 Komentar na "Izbor pametnog telefona utiče na ljubavni život"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend