Love & Sex

Kako da je nasmijete, a usput i osvojite

Humor je “prečica” do nečijeg srca. Naučne studije, kao i sve te anegdote koje ste sigurno čuli od bliskih prijatelja, potvrđuju da je smisao za humor jedna od napoželjnijih “stavki” na listi onoga čemu se nadamo da ćemo “otkriti” kod novog partnera.

Ali, nisu sve šale iste, niti ćete svakom postići efekat kojem se nadate. Nova studija objavljan u žurnalu “Ličnost i individualne razlike” pokazala je da žene “padaju” na fine šale, dok ih crni humor, ili humor sa izraženom seksualnom konotacijom odbija.

Dakle, fore koje će izazvati grohotan smijeh kad ste u muškom društvu mogu djevojku koja vam se dopada potpuno odbiti.

Psiholozi sa Univerziteta Južnog Misisipija sproveli su istraživanje u kojem je učestvovalo 100 heteroseksualnih žena, prosječne starosti 21 godina, i ponudili im raziličite varijante “prljavih” i “finih” šala i viceva.

Među “prljavim” su bile recimo šala o muškarcu koji ulazi kod ljekara i kaže da ima pet penisa. Doktor kaže “Aha, pa kako vam stoje farmerke”, a muškarac odgovara “Kao rukavice”.

Sljedeća je bila o dvojici muškaraca koji sede u baru i gledaju u piće pred sobom. Jedan kaže “Hej, da li si ikada vidio kocku leda sa rupom u sredini?”, a drugi odgovara “Kako da ne, oženjen sam jednom 18 godina”.

Jedna od “finih” šala koje su ponuđene ispitanicama glasila je ovako: “Par sjedi u dnevnoj sobi, pijucka vino. Niotkuda, žena kaže “volim te”. “Da li to vino progovara iz tebe”, pita je muškarac, a ona kaže, “Ne, ja pričam, obraćam se vinu”.

Od djevojaka koje su učestvovale u ovom istraživanju očekivalo se prvo da ocijene koliko su im duhovite različite pošalice. A onda je, u drugom dijelu istraživanja, trebalo da pogledaju onlajn profile muškaraca kojima su psiholozi nasumično pripisali ili ove “grube” ili “fine” šale.

Djevojke je onda trebalo da ocijene koliko su im privlačni muškarci čije su profile gledale.

Sve u svemu, muškarci kojima su bile pripisane “pristojne” šale bili su ocijenjeni kao znatno privlačniji od onih sa prostačkim smislom za humor, naročito kada je trebalo da se djevojke izjasne sa koijima bi mogle da zamsile da budu u dužoj, ozbiljnijoj vezi.

Ipak, ispostavilo se da nisu sve žene apriori protiv “prljavih šala sa seksualnom konotacijom”. Žene koje generalno imaju opušteniji stav prema usputnom seksu, više su uživale u “prljavim” šalama nego žene koje su nešto strože po tom pitanju, i za koje je usputni seks uglavnom “neprihvatljiv”, prenosi IFL Science.

Šta možete da naučite iu ovoga? Šale koje nisu uvredljive, koje su duhovite ali dobronamjerne, čine da ostavite utisak da ste generalno blage prirode, ljubazni i puni razumijevanja. Upravo ono što svaka žena želi.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend