Love & Sex

Kako da uživate u ljubavi, čak i kad se plašite

Ljubav, pored sreće i zadovoljstva može ponekad da nam donese i osjećaj nesigurnosti. Iskustvo zaljubljivanja može pomalo da nas destabilizuje, a posebno ljude koji su navikli da imaju kontrolu nad svim.

Ako je i vas neko “oborio s nogu” i pomalo ste uplašeni zbog toga, evo kako da se izborite sa tim osjećanjima.

Vozite se na tom “talasu”

Osjećanja su privremena, i čak i ona koja vas potpuno obuzmu, prođu. Dobra vijest je da to što osjećate radost ili neku neprijatnost znak da ste ljudsko biće sposobno da iskreno voli. Možda ćete, kad ste zaljubljeni, zaboraviti da jedete neki dan, ali ćete se na kraju “sabrati”.

Ne brinite šta nešto znači

Kada vaš mozak “preuzmu” hemikalije koje se proizvode kada smo zaljubljeni, perspektiva vam se potpuno promijeni i o nekim stvarima drugačije razmišljate. Ali, pokušajte da odolite potrebi da previše analizirate svoju vezu.

Ne morate ovog minuta da znate kuda veza vodi. Ne morate da analizirate koliko je vaš partner emotivno dostupan zbog toga što vam je pomenuo o svom razvodu kroz koji je prošao. Ne morate da brinete zašto je vašoj partnerki trebalo dva sata da vam odgovori na poruku. Ne morate čak ni da pokušavate da dešifrujete da li vas vara intuicija kada vam kaže da ste našli onog pravog ili onu pravu.

Siguran način da upropastite vezu je da u nju “ubrizgate” malo anksioznosti. Umjesto toga, pokušajte da ostanete hladni i prihvatite činjenicu da se na početku nove veze ponekad osjećate nesigurno.

Dajte partneru prostora

Ako osjećate da su vas emocije potpuno savladale, sve su šanse da se i vaš partner tako osjeća. Ono što je važno da zapamtite je da svako osjeća emocije na svoj način – neki ljudi uživaju u tome da budu preplavljeni emocijama, drugi traže nešto što će im skrenuti pažnju sa toga. Kakav god da je vaš partner tip, bitno je da mu date prostora, kako ne bi došlo do situacije da ga emocije “guše” na početku veze.

Na kraju, znajte da usponi na kraju nadvladaju padove u ljubavnim vezama, i da je vrijedno to izdržati sa pravom osobom.

Send this to a friend