Love & Sex

Kako kada se zaljubimo lažemo same sebe

Samo kako ne bi bile same, neke žene uvjere same sebe da osjećaju hemiju koja u stvari ne postoji.

1. On je skroz OK. Ja sam ta koja je previše izbirljiva. Umjesto da se uvjeravate u to, slušajte što vam govori instinkt (obično vam govori da on nije za vas). Potražite muškarca kojem zaista odgovarate i koji će postupati s vama kako želite pa čak i ako ste stvarno zahtjevni. Kada vam muškarac zaista odgovara, nećete se trebati uvjeravati da je dobar ulov, nego ćete biti uzbuđeni svaki put kada se spremate naći s njim.

2. On je apsolutna suprotnost mog bivšeg! Na dobar način, naravno! Nakon raskida s frajerom koji je npr. bio nezaposlen ili neprestano loše volje, sastanci sa zavisnikom o poslu ili dečkom koji je uvijek dobre volje mogu biti pravo osvježenje. Ali to ne znači da ste pronašli srodnu dušu. Vezanje za dečka koji je sušta suprotnost vašeg bivšeg odvraća vas od fokusiranja na cijeli paket stvari koje trebate da biste bili srećni. Novog dečka treba da procijenite je li zaista dobar za vas prema njegovim vrlinama, a ne prema tuđim.

3. Imamo toliko toga zajedničkog. Mora da nam je suđeno. Mnogi čudni parovi imaju hemiju, a mnogi savršeni parovi nemaju je uopšte. Ono što je važno, tvrde stručnjaci, je obostrana privlačnost, poštivanje i činjenica da vam je zabavno kada ste zajedno.

4. Postajem nervozna u njegovoj blizini jer mi se toliko sviđa. Nervoza srednjeg intenziteta je u redu, ali panika koja ne prestaje signalizira da vam je proradila savjest. Ako vam muškarac odgovara, uglavnom ćete se u njegovoj blizini osjećati opušteno. Pokušajte zato jednostavno biti svoji. Ako nakon nekoliko dana i dalje osjećate napetost, to je znak da niste jedno za drugo.

5. Želimo različite stvari, ali smo oboje spremni na kompromis. Ako ste oboje zaista nespremni za vezanje, nastavite se viđati, ali ove riječi vode do prvoklasnog poricanja. Viđanje s nekim s kime vam nije dobro je garancija da nakon prekida nećete imati slomljeno srce. Pa prestanite forsirati ideju kompromisa ako žudite za boljim.

1 Komentar na "Kako kada se zaljubimo lažemo same sebe"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend