Love & Sex Mnogi momci ne žele da pričaju o svojim osjećanjima

Kako komunicirati s muškarcem koji je škrt na riječima

Zašto su muškarci u vezi često „bez teksta“? I kako se žene trebaju nositi s time? Razlog o raširenoj muškoj ćutnji  o temama osećajnosti proizlazi iz činjenice da su muškarci u socijalizaciji i dan danas sistematski udaljeni od razgovora o osjećajima.

Ovo su četiri zlatna pravila u komunikaciji s partnerom koji je – “škrt na riječima”.

1. Razumjeti zašto ne govori o svojim osjećajima

Uglavnom to nije zato jer mu je svejedno – vjerovatno je jednostavno drugačije naučio.

2. Biti uporna – ali ne napadna!

Treba mu pomoći da se otvori, ali bez stalnog pritiska (npr. „Voliš li me? Voliš li me? Voliš li me? Daj mi češće govori da me voliš!“)

3. Biti uzor

Žene mogu da budu „govorni uzor“ i muškarcima pokazati koliko razgovor može pomoći u otkrivanju emocija. Najbolje je da žena jednostavno svako malo priča o sebi i svojim željama, brigama, snovima, a “jača polovina” sigurno će primijetiti koliko to može biti oslobađajuće.

4. Ukloniti zastarele mačo-pretpostavke

Trebalo bi shvatiti da pravi muškarci takođe otvoreno pričaju o svojim osjećajima te se aktivno bave vezom – stoga treba poraditi na novoj slici „pravog muškarca“. Tražiti od njega da se otvori, a ujedno priželjkivati „lošeg dečka“, baš i ne bi išlo. Stoga i žene treba da nauče da „bad boy“, „cool“ i „odsutan“ nisu nužno atributi dobrog muškarca.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
So & TEKILAKotMaša
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kot
Gost
Kot

Više vrijede osmjeh, poljubac i zagrljaj od svih riječi. Ako budu supružnici dovoljno dijelili toga posebno u nekim težim situacijama neće puno morati da pričaju.

Maša
Gost
Maša

Ne kaže se škrt na riječima nego mutavko

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

e ako ćemo tako komšinice …
ne kaže se bezobrazna, nego kučka.

Send this to a friend