Love & Sex

Kako se ljubi, takav je u krevetu

Po načinu na koji se neko ljubi možete o toj osobi saznati mnogo, tvrdi naučnik Justin Garcia koji se godinama bavio proučavanjem navika ljubljenja u 168 različitih kultura širom svijeta.

Prema njegovom istraživanju objavljenom u stručnom časopisu American Anthropologist, već iz prvog poljupca možete otkriti da li je neko pažljiv ili sebičan u krevetu, a u nastavku saznajte šta još možete saznati iz samo jednog poljupca:

Postoji li strast

Ljubljenje je najlakši način da saznate ima li strasti između vas. Uobičajeno je da se tokom ljubljenja u tijelu povećava nivo hormona dopamina zbog čega se osjećate uzbuđeno i srećno, a ako ne osjećate ništa osim njegovog jezika u svojim ustima, to znači da između vas nema ni strasti, tvrdi Garcia.

Koliko brine o sebi

Svako u ustima ima specifičan ukus i zadah koji potiču od ishrane, genetike, zdravstvenog stanja i higijenskih navika, kaže Justin Garcia. Da vaš frajer baš i ne vodi najbolju brigu o svom zdravlju i higijeni osim lošeg zadaha odaje i gusta pljuvačke koju uzrokuje dehidracija.

Kakav je u krevetu

Garcia tvrdi da način na koji vas ljubi može otkriti i kakav će biti u krevetu. Ako krene s laganim poljupcima i istražuje šta vam se sviđa, vjerovatno će jednako pažljiv biti i pod jorganom. S druge strane, frajer koji je pri ljubljenju nasrtljiv i grub vjerovatno je takav i u krevetu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Šekom
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šekom
Gost
Šekom

Ja se ljubim odlično a u krevetu nisam baš dobar. Tako barem kažu

Send this to a friend