Love & Sex

Ljubav ne podrazumijeva idealizovanje partnera

Foto: Shutterstock

Zaljubljenost je predivan osjećaj i period u kome se osjećamo poletno i veselo, ali i vrijeme kada idealizujemo partnera i sve njegove mane pretvaramo u vrline.

Zbog toga bi, i kada ste zaljubljeni, trebalo da stojite čvrsto na zemlji, jer romantika umije da pomuti um, te da neke stvari ne posmatrate realno.

Kao i u svim segmentima života, i ovdje treba biti realan i imati mjeru. Ukoliko je davanje obostrano, veza cvjeta, međutim, ukoliko se partneri ne trude jednako, poslije nekog vremena nastaće problemi u vezi.

Ovo su znaci da se previše dajete u vezi.

1. Ne vidite nijednu njegovu manu

Ukoliko sve njegove mane posmatrate kao vrline ili, još gore, pravite se da ih ne vidite, znak je da partnera ne posmatrate realno. Ukoliko ste inače tip koji druge ljude diže u nebesa, a sebe potcjenjuje, razmislite šta se krije iza toga.

U redu je da partneru ne tražite “dlaku u jajetu”, ali znajte da nije realno da neko nema mana. Uostalom, obožavanje nekoga može biti nezdravo i može odvesti u problem.

2. Zanemarujete bliske ljude

Ako mislite da ćete nedostajati partneru ukoliko provedete par sati sa svojim bliskim ljudima, vjerovatno se varate. Vi niste jedna osoba, pa iako funkcionišete dobro kada ste zajedno, zdravo je da svako ima svoj život, prijatelje, obaveze i hobije.

Najgora stvar je trpjeti zbog ljubavi i zanemarivati ljude koji su u vašem životu bili i prije novog partnera.

3. Povlađujete mu

Ako mu držite stranu i kada nije u pravu, može pomisliti da nemate svoje mišljenje i vremenom ćete izgubiti njegovo poštovanje.

Ukoliko je partner nervozan, distanciran, ćutljiv, to ne znači da morate da obliječete oko njega i da mu ispunjavata svaku želju. Još gore, nemojte misliti da je do vas, jednostavno je, svako ima loš dan ili dio dana. Kada se smiri, porazgovarajte i vidite šta ga je dovelo do takvog ponašanja.

Send this to a friend