Love & Sex Muškarcima je važno šta okolina misli

Muškarci se teško nose sa uspjehom partnerke

Nije više rijetkost da je žena uspješna u poslu a da muškarac preuzima dio kućnih obaveza koje su ranije bile “rezervisane” samo za nju.

Koliko je pripadnicima jačeg pola stalo do toga šta drugi misli o njima i kako se nose sa uspjehom partnerke, porodični psihoterapeut iz Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Jasminka Veselinović, za “Život plus”, kaže:

“Muškarcima je i te kako važno šta okolina misli, kao i do društvenog vrednovanja, mada to možda nije vidljivo kao kod žena. Kako reaguju na uspjeh partnerke, zavisi od njihove ličnosti. Oni sa jakom tendencijom ka narcisoidnosti i egocentričnosti, teško podnose ako se ne smatraju zaslužnim za uspjeh partnerke (bar djelimično) i ukoliko ona ne potencira da bez njihove podrške i ljubavi ne bi to postigla. Veoma teško podnose ženina profesionalna dostignuća ako i sami nisu ostvareni i vrednovani u poslu. Muškarac lični uspjeh najviše vezuje za poslovni i društveni status, a ne kao žene, i za kvalitetne odnose u partnerstvu i roditeljstvu”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kg45
Gost
Kg45

Pa onaj muškarac koji ne može da se nosi sa uspjehom partnerke nek nadje drugu partnerku koja je neuspješna. Meni bi lično više imponovalo da imam kraj sebe uspješnu i stabilnu ženu nego parazita nekog, al dobro svi smo različiti

Furious Ann
Gost
Furious Ann

Vala, Kg45, da nisam srećno zaljubljena u muškarca koji voli i moje uspjehe i padove, zbog ovog stava bih pokušala da saznam da li stvarno imas 45 kg, ako je ovo Kg trebalo to da znači i kako ti ili neki drugi kilogrami uživo zvuče kad ovako pametno sad ,zbore’, što bi naši stari rekli! 🙂 Jesmo različiti, ali je… Više »

Send this to a friend