Love & Sex Kliknite unfriend/unfollow

Nećete preboljeti bivšeg partnera sve dok ga ne uklonite sa društvenih mreža

Ako izguglate ‘kako preboljeti raskid’, sigurni smo da ćete naići na milione raznih savjeta, metoda, iskustava i preporuka, od proslavljenih knjiga samopomoći do onlajn susreta. Ako je vjerovati rezultatima posljednje studije, upravo vas vrijeme koje provodite onalajn sprečava da prebolite bivšu ljubav.

Naime, nedavno provedena studija je pokazala kako one osobe koje uhode bivše ljubavi putem društvenih mreža teže prebolijebaju vezu od onih koji bivše ljubavi jednostavno uklone s friend liste, a time i dobrim dijelom iz svojih života.

Njuškanje po profilima bivše ljubavi povezuje se i naviranjem negativnih osjećaja, rastom seksualne želje i povećanom žudnjom za bivšom ljubavi, a što će vam, naravno, sve zajedno itekako otežati prebolijevanje veze. Budući da je od ranije poznato i po zakonima logike jasno da nalijetanje na bivšu ljubav u stvarnom životu rezultira jednakim problemima prebolijevanja raskida, naša preporuka je da za početak stisnete unfriend ili unfollow, a zatim se potrudite da i u stvatnom životu više nikada ne lanetite na njega. Daleko od očiju, daleko od srca!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

društvene mreže su napravile situaciju tipa –
ona se udala za komšiju, ista ulica, kuća do tvoje.
pa ajde majčin sine ne bači pogled.

Send this to a friend