Love & Sex

Neočekivani detalji uništavaju seksualni život

Znate li da hladne noge mogu uticati na seksualni život i da muškarci sa visokim indeksom tjelesne mase sporije postižu erekciju?

Ovih pet neočekivanih detalja znatno utiču na vašu seksulanu moć:

Hladne noge i debljina utiču na seksualni život

Neke stvari su očigledne i opšte poznate, ali naučnici su nedavno utvrdili nekoliko sitnica koje na veliko iznenađenje takođe igraju ulogu u seksualnom životu. Na primjer, otkriveno je da hladne noge otežavaju seksualni užitak. Holandski naučnici tvrde da je uoči i tokom seksa poželjno zagrijati noge jer se dio mozga koji reguliše seksualni užitak nalazi tik do onog koji registruje temperaturu u stopalima. Dakle, pobrini se da je u prostoriji toplo, osiguraj pokrivače ili oboje navucite čarape.

Jedno američko istraživanje pokazalo je da muškarcima sa visokim indeksom tjelesne mase snošaj traje prosječno iznad sedam minuta. Sa druge strane, njihovim vitkim (i vizuelno privlačnijim) vršnjacima snošaj traje manje od dva minuta. Ta razlika je posljedica veće količine ženskog hormona estradiola prisutnog u tijelima debljih muškaraca. Taj hormon čini penis manje nadražljivim i sporijim u dostizanju ejakulacije. Vitki muškarci imaju više testosterona, koji ubrzava ejakulaciju. Dobra strana vitkosti je da takvi muškarci mogu češće postizati erekciju u poređenju sa debljim muškarcima.

Oralna higijena pomaže erekciji, a vožnja bicikla odmaže?

Neprijatni mirisi na svaki način smanjuju seksualnu želju. To se odnosi i na mirise koji dopiru iz ljudskog tijela, a svakako i na one iz usne duplje. Ali, nedovoljna oralna higijena narušava seksualni život na još jedan način: muškarci sa oboljenjem desni, koje je često posljedica zanemarivanja usne dublje, imaju tri puta višu stopu erektilne disfunkcije nego vršnjaci sa zdravim zubnim mesom. Bakterije koje se nakupljaju u neredovno čišćenoj usnoj duplji ulaze u krvotok, začepljuju krvne sudove i smanjuju dotok krvi u penis.

Vožnja bicikla je zdrava u svakom pogledu, osim što smanjuje sposobnost seksualnog uzbuđenja kod oba pola. Poznato je da duga vožnja privremeno otežava muškarcima postizanje erekcije. S obzirom na to da nagnut položaj nanosi neželjen pritisak na neke bitne tačke vašeg tijela, nabavi biciklo koja ti omogućava vožnju u uspravnijem položaju.

“Otrovna” seksualna pomagala

Iskusnije i zaigranije žene u seksualnoj igri često uvode pomagala, ali šta ako ona štete seksualnom nagonu? I to zbog svog hemijskog sastava? Holandski istraživači su u 85 posto proučenih seksualnih igračaka pronašli nezgodno visoku koncentraciju ftalata. To je skupina hemikalija koja čini plastiku mekom za oblikovanje. Oni škode seksualnom životu tako što smanjuju testosteron i smanjuju libido. Ako koristiš vibrator i sumnjaš da u njemu ima ftalata, navuci na njega kondom ili ga odbaci, a nabavi drugi od stakla, silikona, metala ili drveta.

 

Send this to a friend