Love & Sex

Nerviraju li vas (pre)srećni parovi na Fejsbuku?

Svako od nas zna barem jedan savršen par na društvenim mrežama koji kao da je katapultiran iz neke romantične komedije. Javno izjavljivanje ljubavi, srca, zajednički selfiji, komplimenti, putovanja… Sve nas to katkad neopisivo živcira, prenose Dnevne novine.

Poznata seksološkinja Niki Goldstin otkriva kako upravo takvo javno pokazivanje ljubavi znači da se par zapravo mrzi “iz dna duše”.

“Najčešće su to ljudi koji su najviše ili pretjerano aktivni na društvenim mrežama i traže potvrdu svoje veze od ostalih. Lajkovi i komentari mogu biti jako dobra potvrda veze, pa kada neko zaista ima probleme, to je upravo ono što im treba u pitanju nije osoba koja svojoj boljoj polovini čini lijepi gest, već komentari koji će dobiti zbog toga. Previše ljubavnog sadržaja može biti i pokazatelj kako je jedan od partnera previše opsjednut kontrolom i posesivan“, kaže Goldstin, a prenosi Metro.

I pređašnja istraživanja, koje je sproveo univerzitet u Brunelu, pokazuju kako su osobe s manjkom samopouzdanja, objavljivale više “ljubavnog” materijala od prosjeka.

Send this to a friend