Love & Sex

Nimalo romatični znaci da ste jedno za drugo

Sigurno ste već milion puta čuli da prava ljubav i prava veza ne izgledaju kao na filmu. I dok je to sa jedne strane sjajna stvar, sa druge je ponekad teško da uočimo veoma stvarne znake magične, one “prave” ljubavi.

Evo nekoliko takvih, nimalo romantičnih znakova, koje često previdimo. Obratite pažnju jer baš ovo pokazuje da imate nekog zaista posebnog pored sebe.

Tu ste jedno za drugo i kad nije prijatno

Lako je biti uz nekog i pored nekoga kada je sve sjajno, ali onaj ko vas stvarno voli držaće vas za ruku i kada na red dođu situacije koje nisu prijatne nijednom od vas.

Ogromna je razlika između partnera koji kaže da je tu za vas, i onoga koji je zaista, fizički i u svakom drugom smislu, uz vas. Bez obzira da li uplašeni idete kod lekara ili radite nešto banalno poput toga da idete na žurku na koju vam se ne ide, partner koji vas voli će vas podržati kada vam je to potrebno.

Možete konstruktivno da se raspravljate

Često kažemo da se čak i parovi koji se najviše vole svađaju, ali postoji jedna važna razlika između svađe i rasprave – prva je destruktivna, dok druga ne mora da bude.

Partneri koji se zaista vole mogu da iznesu svoje mišljenje u konfliktu, da saslušaju šta druga strana ima da kaže o problemu, a da pritom ne izusti čitavu salvu uvreda koja će dovesti do “rascjepa” među njima.

Ako možete da raspravljate tako da ipak imate neku doz poštovanja jedno prema drugom čak i kada ste nervozni, ljudi ili povrijeđeni, da tražite rješenje umjesto da se svađate da biste se svađali, imate nešto zaista vrijedno.

Volite se i kada nije sve onako uzbudljivo kao na početku

Problem sa vezama koje su od početka nabijene strašću je taj što, kada se varnice ugase, a do toga će neminovno u nekom trenutku doći, parovi počnu da se pitaju gdje nestade ljubav.

Ona prava, životna ljubav, održava se svakodnevno, u svakodnevnim interakcijama. Osoba koja je vaša “srodna duša” će i dalje biti uz vas, biće vam odana i voljeće vas usred dosadnog dana.

Dijeljenje prostora vam je sasvim prirodno

Ne morate nužno da živite sa nekim da biste shvatili da li je to prava osoba za vas (mada može da pomogne), ali dijeljenje zajedničkog prostora zaista može dosta da otkrije o vašoj dinamici para.

Ukoliko ste u vezi već godinu dana, ali je on i dalje čudan što pipate stvari u njegovoj sobi ili što ostajete predugo kod njega, to baš i nije dobar znak.

Ako se kod partnera osjećate kao kod kuće, nemate potrebu da „popravite“ ili izmijenite sve, to dosta govori o vašoj vezi i potencijalnoj zajedničkoj budućnosti.

Uživate da brinete jedno o drugom

Previše često, briga o partneru u vezi se koristi kako bi se kasnije dobilo nešto zauzvrat. Znak prave ljubavi je samo briga o partneru koja je prirodna, koja nije pokrenuta proračunašću i nadi da će vam na bilo koji način uzvratiti.

Ako vam partner spremi večeru, pomogne da očistite stan ili brine o vama kad ste bolesni, bez očekivanja ičega zauzvrat, na dobrom ste putu. Ako među vama zaista ima prave ljubavi, niko neće morati da vas podsjeti da i vi uradite isto za njega/nju.

Partnerov uspjeh ne doživljavate kao prijetnju

Ne zanosite se mišlju da svi parovi slave partnerov uspjeh ili pobjedu! Veoma je žalosno kada pored sebe imate osobu koja zbog sopstvenih nesigurnosti ne može da bude srećna zbog vas kada nešto dobro uradite ili postignete.

Ipak, ako ste u vezi sa pravom osobom, on/a neće ni sekund biti tužna ili se osjećati loše ako imate razlog za slavlje. Dobar partner, onaj koji vas stvarno voli, zna da je vaša pobjeda ujedno i pobjeda za vezu. Ljubav vašeg života neće oklevati da vam pruži podršku da zablistate!

Međusobno trpite razne budalaštine

Svako u vezu ulazi sa određenim “prtljagom”, ali razlika je u tome što u vezi punoj ljubavi i onoj koja nije takva je način na koji se oboje nosite sa tim.

Voljeti nekoga znači pomagati mu da prebrodi neke samodestruktivne navike i ponašanja, a ako pored sebe imate pravu osobu, možete da očekujete i istu takvu podršku kada je riječ o nekim vašim, ličnim, problemima.

Ova vrsta intimnosti je ono po čemu se razlikuje prava ljubav.

Send this to a friend