Love & Sex

Novi trend u muško-ženskim odnosima: Muž/žena s posla

Ako niste vjerovali ili ste negirali da postoji platonska ljubav na radnom mjestu, sada je došlo zvanično saopštenje zasnovano na istraživanju.

Platonska ljubav na poslu se drugačije oslovljava kao “work husband” (muž s posla) ili “work wife” (žena s posla), što se objašnjava situacijom da zaposleni sve češće uživaju u posebnoj vezi sa kolegom ili koleginicom. Sigurno vam je poznat osjećaj kada vam kolega postane bliski prijatelj. Te kolege se viđaju i mimo posla, uveče na kafi ili piću.

U SAD je ovaj pojam već razvijen i označava odnos dvoje kolega sličan braku.

Američki naučnici dr Karla Bergen i Čed MekBridž objavili su istraživanje pod naslovom „Posao-brak“ te kažu da su ljudi koji imaju ‘bračnog partnera na poslu’ srećniji i zadovoljniji svojim poslom. Zašto? S poslovnim-bračnim partnerom mogu opuštenije razmjenjivati dobre i loše stvari koje se događaju na radnom mjestu, i uvijek će jedno drugom ‘čuvati leđa’.

Ne čudi nas da takvim ljudima odlazak na posao ne pada teško, čak ni ponedjeljkom. Njihovi ljubavni partneri ne bi trebalo da budu ljubomorni, jer ovde nije riječ o prevari.

Send this to a friend