Love & Sex Ovo su samo neki od faktora

Ono što nas spaja sa partnerom nas ponekad i razdvaja od njega

Fizička privlačnost, ista interesovanja, sličan temperament. Ovo su samo neki od faktora koji utiču na to da li ćemo stupiti u vezu sa nekom osobom. Zanimljivo je, međutim, da isti ti faktori mogu da igraju veliku ulogu u prekidu te iste veze.

Psihološkinja Medlin Fuger je u svom autorskom tekstu otkrila zbog čega se to dešava. Ona je izdvojila nekoliko faktora privlačnosti među ljudima i analizirala njihov potencijalno negativan uticaj na zadovoljstvo partnera u vezi.

Fizička atraktivnost

Fizički izgled je veoma bitan kada biramo sa kim ćemo da otpočnemo romansu. Međutim, gledano na dugi rok, možda je bolje da više obratimo pažnju na neke druge kvalitete našeg potencijalnog partnera, kao što su iskrenost i pouzdanost. Mnoga istraživanja su potvrdila da atraktivne osobe češće prekidaju veze od drugih budući da zbog svog izgleda dobijaju više ponuda za zabavljanje ili brak.

Sličnost u temperamentu i karakteru

Vezu u kojima su partneri sličnog karaktera i temperamenta nemaju uvijek svijetlu budućnost. Ako su oni, na primjer, jednako blage naravi ili oboje važe za odgovorne osobe, velike su šanse da će se lijepo slagati i imati skladnu vezu. S druge strane, šta ako su i jedno i drugo pretjerano neurotični ili neodgovorni? Složićete se da to nije idealna situacija koja vrlo lako može da dovede do raskida.

Prevelika očekivanja

Biti optimističan svakako nije grijeh, ali imati prevelika očekivanja od veze može vrlo lako dovesti do razočarenja. Ne dozvolite sebi da upadnete u ovu zamku i potrudite se da idete korak po korak. Ako vas partner razočara iz nekog razloga, nemojte reagovati naglo već trezveno analizirajte njegovo/njeno ponašanje prije nego što donesete odluku koja bi zauvijek mogla da promijeni tok vaše veze.

Send this to a friend