Love & Sex

Ono što radite poslije seksa, jača vaš odnos

Istraživači sa univerziteta u Torontu otkril su da su svi oni rituali koji se događaju nakon seksa – zagrljaji, maženje i šaputanja na jastuku – mnogo važniji za osjećaj ljubavne sreće od vratolomnih igrica u krevetu.

Evo kako ćete postići to stanje trajne ljubavne nirvane koja navodno drži puna dva dana

Zagrijte vaša srca “Grljenje i maženje nakon seksa utječe na pojačano lučenje oksitocina, što vas ponekad veže čvršće od seksa. Bilo da to činite samo minutu ili 15 minuta, čvrsto se zagrlite i pokušajte sinkronizirano disati”, savjetuje Džesika O Rajli.

Čavrljanja na jastuku “Dok se oporavljate od muskulfibera, fizičkih, psihičkih, hormonalnih i emocionalnih vrhunaca, otvorite se jedno drugom i budite ranjivi”, savjetuje O Rajli. Primjerice, pitajte “Kako bi izgledao tvoj savršen dan?”. To je prema riječima psihologa Artura Arona jedno od 36 pitanja zbog kojih se zaljubljujemo u osobu koja ih postavlja.

Pošaljite mu flash back Pošaljite mu neku od sljedećih poruka: “sad bih se najradije vratila u krevet”, “ti i ja, to je bila noć za pamćenje”, “topim se i kada samo pomislim na tebe” i vaš će partner odmah znati da još živite u oblaku seksi sjećanja koja opasno dižu nivo dopamina u vama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sun
Gost
Sun

Zatrpamo se u pesku .

Gree
Gost
Gree

Meni se prijede nesto slatko

Jovanka
Gost
Jovanka

Ja poslije seksa odem da pojedem nesto, moze li to?

Neko
Gost
Neko

Opa seksi Jovanka! 😂😁😃

Send this to a friend