Love & Sex

Ove navike prije seksa što prije iskorijenite

Iako se za seks pripremate nekad satima, neke aktivnosti ipak ne smijete praktikovati prije vođenja ljubavi.

Depilacija

Depilaciju planirajte svakako dan-dva prije seksa, jer je područje oko prepona i bedara tokom seksa izloženo trenju i prekomernom znojenju. Tako će vam se koža izritirati, a taj depilirani predio i upaliti.

Lijek protiv alergije

Ljekovi koji umanjuju alergijske reakcije poput antihistaminika opuštajuće djeluju na tijelo. Međutim, ovaj lijek ima snažno djelovanje i na vašu sluznicu koja je povezana sa cijelim tijelom, počevši od usne šupljine pa tako i sa vašim intimnim područjem.
Antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi zbog čega seks neće biti ugodan kao obično. Stručnjaci manjak sluzi usko povezuju i sa orgazmom, što znači da je ženama smanjena šansa za postizanjem željenog vrhunca. Isto važi i za pokušaje začeća, jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermotozoida do jajašca.

Odlazak u toalet

Ako ste usred seksualnog čina osjetile da vam se ide do toaleta, nemojte da trpite. Mokraćni mehur je smješten blizu vagine i svaki pritisak ćete osjetiti. Takav seks vam nikako neće biti ugodan i opušten, a šansa od upale mjehura je veća.

Send this to a friend