Love & Sex

Ovih osam stvari morate da znate o potencijalnom partneru

Bez obzira na to pripremate li se na prvi sastanak ili razmišljate o tome da vezu odvedete na viši nivo, ovo su stvari koje morate znati prije nego učinite išta više.

1. Njihov trenutni odnos s bivšima

Očiti razlog zašto želimo da znamo u kakvom su odnosu s bivšima je taj što se želimo pobrinuti da ne postoji neko koga još uvijek nije prebolio. Onaj manje očiti je taj da o vašem partneru puno govori i to kako njihova bivša priča o njima. Ponekad ljudi  imaju slabu sreću s partnerima, ali kad neko sve svoje bivše opisuje kao psihopate i grozne osobe, vrijeme je da se zapitate ko je tu pravi psihopata. Ipak, ovo nije tema koju želite inicirati na prvom sastanku.

2. Njihovi (kratkoročni) planovi za budućnost

Ne, ne morate razgovarati o imenima djece na prvom sudaru, ali bilo bi lijepo znati da se osoba s kojom se nalazite za dvije sedmice seli u Australiju ili odlazi na dugo putovanje. Potpuno je u redu prilagoditi svoju vezu datim uslovima ako je to ono što želite, ali je važno znati da vaša budućnost nije toliko različita i da ovo što radite sada ima smisla.

3. Njihova svakodnevica

Postoje super uspješne veze unatoč tome što jedna osoba radi noćnu smjenu dok druga radi cijeli dan, ali njih stvarno ima malo. Nadamo se da vaša svakodnevica neće biti potpuno nekompatibilna s njegovom, ali imate pravo znati hoće li, uđete li u vezu, vaš partnerimati vremena za vas i koliko će to vremena biti.

4. Njihov stav prema stvarima koje su vam važne

Gotovo je nemoguće pronaći osobu koja će se s vama slagati baš u svemu, a to nije ni potrebno. Ono što jest potrebno je znati da osoba s kojom želite biti neće biti osoba zbog koje ćete se u potpunosti morati promijeniti zato što vi sa svojim psom spavate u krevetu, a on ne podnosi pse. Najjača hemija neće biti dovoljna kako bi se prebrodile neke od razlika koje vas čine vama.

5. Njihov kriminalni dosje

Ne šalimo se. Mnogi su „guglali“ svoje partnere prije nego su s njima izašli s njima, a onda ih pronašli na st MUP-a, Interpola ili doznali da su bili kažnjavani za seksualno ili porodično nasilje. Ponekad i naizgled najbolje i najdivnije osobe kriju mračne tajne, a nije potrebno mnogo kako biste ih provjerili i zaštitili se na vrijeme.

6. Njihov nivo tjelesne aktivnosti

Svi smo bar jednom doživjeli vezu u kojoj smo bili ljenija ili puno aktivnija osoba od našeg partnera i sa sigurnošću možemo tvrditi kako je ovo itekako važna stavka u vezi. Naime, ako je razlika ogromna, postoji mogućnost kako ćete imati velikih problema s ispunjavanjem slobodnog vremena. Što ako se nikad ne viđate jer on sve svoje slobodno vrijeme provodi u teretani? Što ako se nikad s vama ne želi ni prošetati jer preferira da ostane kući uz TV? Što ako vas bude tjerao da trčite, a vi mrzite trčati?

7. Njihov odnos s porodicom

Njihov odnos s roditeljima i ostatkom porodice govori o njemu i tome kako će se odnositi prema vašoj porodicom i vama.

8. Kako tretiraju ljude u uslužnim djelatnostima

Jedan od razloga zašto je prvi spoj super provesti u restoranu. Obratite pažnju na njegov odnos s konobarom. Je li pristojan i strpljiv? Naime, o osobi možete naučiti mnogo samo prema tome na koji se način odnosi prema ljudima čiji je posao pobrinuti se da im bude dobro. Pa, čak i ako vas tokom cijele večeri tretira kao princezu, važno je zapamtiti da onaj koji je pristojan s vama, ali ne i s konobarom, nije dobra osoba.

Send this to a friend