Love & Sex

Parovi koji zajedno piju ostaju duže zajedno

Ideš s partnerom na večeru ili se nalazite sa prijateljima u kafiću? Da li oboje pijete alkohol ili tvoj partner naručuje jedno alkoholno piće za drugim, dok ti cijelo veče pijuckaš čaj ili vodu? Naučnici sa Univerziteta u Mičingenu otkrili su da navike vezane za konzumaciju alkoholnih pića partnera značajno utiču na zadovoljstvo u vezi.

U istraživanju je učestvovalo 2.767 bračnih parova koji su govorili o svojim navikama – koliko često piju alkohol i koliko su zadovoljni svojom vezom, piše portal miss7.

Rezultat, ako su obe partnera sklona kojoj čašici alkohola, ili oba ne uopšte ne piju, bili su zadovoljniji brakom od parova kod kojih samo jedan partner pije. Istraživanje je pokazalo da posebno negativno djeluje na brak kada žena pije, a suprug ne.

Istraživači naglašavaju da parovi ne bi trebalo da mijenjaju svoje navike kad je u pitanju konzumacija alkohola u nadi da će popraviti vezu.

Ali, ako je tvoj dragi nije sklon tome da redovno pije alkohol, trebalo bi i ti da se tako ponašaš, kako bi se maksimalno smanjio potencijal za konflikte.

Send this to a friend