Love & Sex evo zašto

Parovi su sve manje intimni, a evo koji su glavni razlozi za to

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji je pokazalo da su parovi sve manje intimni – tačnije, 56 odsto njih bi željelo da češće budu intimni sa partnerom, a kada je riječ o mlađima od 45 godina, procenat onih koji žele više intimnosti je 65.

Parovi priznaju da je tehnologija u sobi – telefoni i laptopovi, jedan od glavnih razloga za manjak fizičke intimnosti, a tu je svakako i stres. Nedostatak energije, stres i nedostatak vremena su među glavnim krivicma za to što parovi rijetko vode ljubav.

Ispitanici mlađi od 45 godina većinu svog vremena u krevetu provode “zalijepljeni” za telefon, a od maženja i seksa im je važnije i gledanje televizije.

Štaviše, 51 odsto ispitanika mlađih od 45 godina kaže da je tehnologija posljednje što vide prije nego što zatvore oči uveče, a trećina (35 odsto) spava bliže telefonu nego partneru. Takođe, 31 odsto priznaje da ponekad izbegava seks sa partnerom da bi vrijeme provodili uz telefon.

S obzirom na to da nedostatak fizičke intimnosti može dugoročno da se odrazi na vezu, stručnjaci upozoravaju da bi parovi ipak trebalo malo da se potrude i više posvete jedno drugom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

Mene treba 2 minuta, tako da vremena imam uvjek

bob
Gost
bob

Sve je tacno!

Send this to a friend