Love & Sex Ne dozvolite da vas posao odvoji od voljene osobe

Pet načina da napravite ravnotežu između posla i ljubavi

Ako ste u vezi ili braku, sa nekim koga volite, morate da budete svjesni da ljubav ne živi sama od sebe, i da vas dvoje nećete opstati kao par ako oboje ne uložite malo truda da biste našli način da se razvijate zajedno.

Nemojte dozvoliti sebi da zaboravite zašto ste nekad davno izabrali jedno drugo. I nemojte da zaboravite kakvi ste tad bili. Nađite načina da održite bliskost i sačuvate ljubav, bez obzira na nove obaveze koje vam je život u međuvremenu nametnuo. Evo šta može da pomogne:

Postavite granice na poslu

Morate da naučite da prosto kažete “ne”, kad je neophodno. Ako ne možete da stignete da uradite nešto, ako ne možete da ostanete prekovremeno, prosto recite to. Naravno, ako je neki veliki projekat u toku ili privodite kraju nešto na poslu, ponekad ćete morati da ostanete malo duže, ili da nešto završite od kuće, ali nemojte da to počne da se podrazumijeva. Obećajte sami sebi da ćete kući dolaziti u razumno vrijeme, čak i ako ne možete to da izvedete baš svakog dana, trudite se da se pridržavate tog principa.

Ograničite i vrijeme koje provodite odgovarajući na mejlove ili poruke

Većina stvari nije toliko hitna da biste morali non-stop da budete na mejlu, petkom popodne ili vikendom. Ali, zato tokom radnog vremena nemojte odgovarati na privatne poruke i gubiti vrijeme na društvenim mrežama.

Kad dođete kući, neka to bude vrijeme za vas dvoje. Isključite notifikacije na telefonu i prosto budite zajedno.

Zakažite “izlaske”

Ako ste oboje u gužvi na poslu, nije loša ideja da se dogovorite da jednom u dvije nedjelje idete na kafu ili na večeru, samo vas dvoje. Neka to bude dan kojem ćete se radovati, i nemojte dozvolti da vam bilo šta iskrsne kad dođe ta srijeda ili subota, ili već, dan koji ste planirali.

Poklonite jedno drugom desetak minuta nepodijeljene pažnje svakog dana

To može biti predveče, kad dođete s posla, ili kad već legnete. Porazgovarajte o tome kakav ste dan imali. Nemojte dozvoliti da vas stres zbog posla udalji od osobe koju volite. Možda ne može da vam pomogne da riješite problem u firmi, ali može da vas sasluša. I možda će moći bolje da vas razumije kad zna šta vam se dešava u toku dana. Time izbjegavate opasnost da se vaša nervoza ili neraspoloženje tumače pogrešno.

Poljubac i zagrljaj znače mnogo

Prije nego što krenete na posao, nemojte samo doviknuti pozdrav. Poljubite se, zagrlite se. To je dobar način da započnete dan, podsjećajući jedno drugo koliko se volite, šta god da se desi.

Send this to a friend