Love & Sex Jednostavno je, treba samo malo truda

Pet načina da poboljšate svoju vezu za samo deset minuta

Zajednička putovanja su sjajan način da malo “oživite” svoju vezu, ali činjenica je da ona nisu uvijek i svakome dostupna. Srećom, postoje i načini da za samo deset minuta poboljšate odnos sa voljenom osobom, i ne podrazumijevaju trošenje novca.

Razgovor

Ali pravi, tako da stvarno saslušate jedno drugo. Jako je važno da čujete šta partner govori, umjesto da samo čekate priliku da na to odgovorite. Posvetite se jedno drugom i zaista čujte šta ono drugo govori.

Zagrlite i/ili poljubite partnera

Stručnjak za sreću Grečen Rabin kaže da ona i njena porodica vježbaju tople dobrodošlice i ispraćaje. Odnosno, svaki put kada neko dolazi ili odlazi, svako od ukućana ga iskreno pozdravi. Uostalom, i istraživanja su dokazala da je fizički dodir važan za sreću u vezi, zato izdvojite vrijeme za kratak zagrljaj ili poljubac.

Zahvalite se za neku sitnicu

Psiholozi kažu da parovi koji izražavaju zahvalnost jedno drugom imaju veće šanse da ostanu zajedno. To i nije iznenađujuće, s obzirom na to da svako voli da se osjeti cijenjeno, da se njegov/njen trud primijeti, pa je i logično da je osoba srećnija u vezi ako je partner cijeni.

Napravite dogovor o kućnim poslovima

Ukoliko vi i partner živite zajedno, bilo bi pametno da svako od vas napravi listu kućnih poslova koje trenutno obavlja, a zatim i listu poslova u kojima uživa i u kojima ne uživa. Poenta pravljenja ovakve liste je da ravnopravnije podijelite kućne obaveze, kako ne bi “spale” samo na jedno od vas dvoje. Jer, i to može da dovede do nezadovoljstva u vezi/braku.

Vježbajte pravilo deset minuta

Pravilo deset minuta je predlog profesorke sociologije i stručnjaka za veze Teri Orbah. Pod tim pravilom se podrazumijeva da svakog dana izdvojite deset minuta da razgovarate o bilo čemu, osim o djeci, poslu i kućnim obavezama.

Orbahova kaže da ćete na ovaj način saznati dosta novih stvari o partneru, što je dovoljno da osvježi vaš odnos.

Tags
Send this to a friend