Love & Sex

Pet stvari koje je bolje da uradiš prije nego mu pročitaš poruke

Sumnjati da vas neko vara, jedan je od najgorih osjećaja na svijetu. Neizvjesnost i strah nam u takvim situacijama mogu lako pomutiti um pa ne donosimo najbolje odluke.

Jedna od ideja koje će vam među prvima pasti napamet je sigurno – pročitati mu poruke. Ipak, to nije najbolje rješenje kao ni kreiranje lažnog profila za provjeru.

Evo nekoliko stvari koje možete da uradite umjesto toga, savjetuje Cosmo.

Vratite se korak unazad i razmislite jesu li vaše sumnje utemeljene

Budite realni i pitajte se – jesu li vas obuzele vaše nesigurnosti ili zaista imate osnovanog razloga za sumnju. Ako nemate pravog razloga za misliti da vas partner vara i optužite ga, neće vam lako preći preko toga. Zamislite kako je vama kad vas netko optuži za nešto što niste učinile.

Poštujte njegovu privatnost

Kao što smo već rekli, čitanje poruka i “kopanje” po telefonu biće jedna od prvih stvari koje ćete htjeti da uradite. Ipak, ako to uradite, uvjerite se da vas ne vara, ali onda on vas uhvati kako mu krišom čitate poruke, povjerenje će opet biti narušeno, samo što ćete ovog puta vi biti krivi…

Pričajte s njim

Pitajte ga da vam kaže istinu. Lijepo ga zamolite da vam da telefon. Ako vam ga spremno pruži, možete odmah pretpostaviti da ne skriva ništa, ali ako će vas to umiriti, pred njim pogledajte s kim se dopisuje. Ako vam ne da telefon, to vam onda već samo po sebi dosta govori o vašem odnosu.

Ako krenete sami u istraživanje, to ne znači da ćete imati jasniju sliku

Recimo da mu i uzmete telefon i pročitate poruke – lako se može dogoditi da pročitate nešto izvan konteksta ili nešto što ne razumijete do kraja. To će samo pogoršati vašu sumnju i neizvjesnost, ali i dalje nećete imati odgovore koje tražite.

Stvorite izlaznu strategiju

Prije nego što se potpuno preobratite u FBI agenta i regrutujete još nekoliko priajteljica, uzmite malo vremena za sebe i razmislite što ćete ako vas zaista vara. Ako ste u braku, hoćete li da probate da spasite stvar ili da se date u potragu za advokatom – nemojte o takvim stvarima odlučivati impulsivno. Ako preko tako nečeg ne možete i ne želite da pređete, bolje je da imate izlaznu strategiju prije nego što se suočite s njim.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
wtfdjuradjLola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djuradj
Gost
djuradj

…ako dodjes do toga da moras citati poruke, onda je to vec kraj prije kraja…samo sto se glupiras i sebe ponizavas…

Lola
Gost
Lola

Ne citajte njegove-njene poruke! Ako niste ljubomorna osoba a sumnjate da vas partner vara onda vas sigurno vara!

wtf
Gost
wtf

dakle, po tebi, ako neko sumnja (ali nema konkretno objasnjenje ili dokaz) onda to mora biti istina? zenska logika…

Send this to a friend