Love & Sex

Pet stvari koje nijedna žena ne želi da čuje kada je gola

Nedavno istraživanje objavljeno u Journal of Couple & Relationship Therapy, otkrilo je kako je komunikacija najvažniji faktor za uspjeh nekog para, čak veći od seksa. Uprkos bliskosti s partnerkom, postoje stvari koje dečki baš nikada ne bi smjeli reći svojoj dragoj:

“Od tog su orgazma uvjerljiviji i naši političari”

Nikad je ne smijete optuživati, kaže dr sc. Eli Finkel, profesor socijalne psihologije na Univerzitetu Northwestern. Kada ta tema iskrsne u razgovoru, iskreno joj recite: “Ne moraš da glumiš orgazme. Želim da naša veza bude potpuno iskrena”. Tako ćete stvoriti međusobno poštovanje – u krevetu i van njega.

“Nemoj sad”

I momci, naravno, smiju katkad biti umorni i neraspoloženi. “Ne vjerujem da to uopšte govorim, ali totalno sam iscrpljen” je bolji izgovor. Možete partnerku zamoliti da se strpi do jutra, kada ćete napraviti sve što želi. “Uvjeravanje i ispunjavanje obećanja je važno”, kaže Arlen Goldman. Ako zna da vam je još privlačna, pristaće na kompromis.

“Želim s tobom nešto stvarno nastrano”

Čestitamo, upravo ste uplašili partnerku. Ako je na taj način pokušate navesti da ispuni vaše fantazije, vjerovatno ćete naići na otpor. Goldman savjetuje da je “omekšate” prije nego što otvorite tu temu – “Već me neko vrijeme kopka kakav je to osjećaj vezati se tokom seksa. Što ti misliš?” Započnete li razgovor umjesto da je dovedete pred gotov čin nakon kojeg može samo reći da ili ne, dat ćete joj vremena da razmisli i pružiti priliku da u prijedlogu vidi način da se povežete (i figurativno, ne samo bukvalno), a ne želju za kontrolom.

“Biću slobodniji u krevetu nakon što se testiraš”

Poruka koju ona čuje glasi: “Sumnjam da imaš neku boleštinu.” To baš i ne raspiruje njen libido. Promijenite pristup, recite joj da se vi želite testirati kako bi ona bila sigurna u vas i pitajte je želi li da to učinite zajedno. “Tako se neće osjećati kao da je optužujete”, kaže dr sc. Goldman.

“Ovo bi kao trebalo da bude super? Bez veze mi je”

Ako kažete nešto poput toga, možete ispasti totalni bezveznjak.

“Umjesto toga pokažite joj da je i vama stalo do poboljšanja u krevetu”, kaže Arlen Goldman. Pitajte: “Što bi željela da češće, a što rjeđe radimo u krevetu?” Tako ćete saznati što misli o vašoj dosadašnjoj izvedbi, ali je i oraspoložiti za prijedloge kada na vas dođe red da kažete čega želite više, a čega manje. Trik: primjedbu ubacite između dva komplimenta pa će je još lakše primiti.

Tagovi

3 Komentara na "Pet stvari koje nijedna žena ne želi da čuje kada je gola"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend