Love & Sex Riješite prepreke

Pokazatelji da vam u vezi fali bliskost

Parovi ponekad, bez obzira na to da li su zajedno mjesecima ili godinama, upadnu u kolotečinu i gotovo neprimjetno među njima nestane bliskosti. Jasno je da to nije dobro, a prvi korak ka poboljšanju je da primijetite obrasce ponašanja koji pokazuju da među vama nedostaje intimnosti.

Ravnodušni ste prema partneru

Ravnodušnost je ubica bliskosti! Jako je važno da budete radoznali, da upoznajete sve različitosti među vama i da poštujete te razlike.

Ogorčeni ste

Ogorčenost definitivno nije prijatelj vaše veze, a nije pametno ni da krijete negativna osjećanja od partnera. Ukoliko ne razgovarate o tome, vi ćete nastaviti da “gutate” loša osjećanja sve dok jednom ne “eksplodirate” od nagomilanih negativnih osjećanja…

Imate tajne

Jedini način da vratite bliskost među vama je da prestanete da krijete stvari jedno od drugog. Jaz među vama je velik koliko i vaša najveća tajna. Tajne među partnerima su savršena podloga za sve manje bliskosti među njima.

Niste “prisutni”

Ništa ne znači što provodite dosta vremena sa partnerom, ako niste zaista tu – ne slušate ga i ne posvećujete mu svoju punu pažnju dok ste zajedno. Budite prisutni, slušajte i gledajte da ono što govorite bude najiskrenije moguće.

Kako da “popravite” manjak bliskosti u vezi

Najprije, morate da počnete iskreno i otvoreno da razgovarate sa partnerom – ako je potrebno, i uz pomoć terapeuta. Razgovorom pokušajte da utvrdite i koje navike su dovele do manjka bliskosti među vama, ali i one koje su uništile vašu seksualnu povezanost. Zatim zajedničkim snagama radite na tome da se riješite tih navika – i ne očekujte rezultat preko noći.

Send this to a friend