Love & Sex Odgovor na ovo pitanje daje nekoliko stručnjaka za veze

Prevarili ste partnera, muči vas savjest: Priznati ili ne?

Kada treba priznati prevaru partneru? Odgovor na ovo pitanje daje nekoliko stručnjaka za veze.

Bezbroj je razloga zbog kojih ljudi varaju u vezi, ali šta treba da radite kada se afera završi, a vi i dalje želite da budete sa svojim partnerom?

Ako pitate eksperte, tajnu svoje nevjere uvijek treba zateškati i zadržite za sebe, jer iznošenje ovog akta partneru može samo da donese štetu.

“Vi ste ti koje grize savjest i ako je afera gotova, nemojte to stavljati kao teret svom partneru”, kaže doktorka Megan Fleming, bračna savjetnica i seksualni terapeut iz Njujorka.

Umjesto da ga povrijedite, doktorka Fleming predlaže da se usredsredite na sebe i identifikujete razlog zbog kog ste bili nevjerni.

“Očigledno je da na nekom nivou niste zadovoljni vezom”, objasnila je ona za “Refinery29”.

Iako ima smisla zaštititi partnera od nepotrebnog bola, posebno ako je afera zauvijek završena, to takođe znači čuvanje velike tajne.

Međutim, drugi stručnjak za bračne odnose, Suzan Vinter, koja je pričala za “The Independent”, se ne slaže u potpunosti sa tim. Ona smatra da postoje situacije kada se ovakva tajna čuva i druge kada mora izaći na vidjelo.

“Istina je da ublažavanje vaše krivice dolazi kao direkatan udarac supružniku. Iako je iskrenost zaista obilježje istinske bliskosti, postoje trenuci kada rasterećenje rezultira okrutnim i nepotrebnim informacijama koje potom opterećuju bračnog druga”, kaže Vinter i dodaje da odluka da li ćete reći partneru o nevjerstvu ili ne, može da zavisi i od same vrste nevjerstva.

Ako se radi o “jednokratnom” slučaju, na primjer, desilo se kada ste bili pod uticajem alkohola, Vinter predlaže da se uzdržite od toga da kažete partneru.

“Ako je ovo u pitanju, razmislite dva puta prije nego što otkrijete preljubu koje se jedva sjećate. Umjesto toga, poradite na umjerenosti i naučite svoje granice prepuštanja i izvucite nauk iz toga što se desilo”.

Ali, drugi je slučaj ako pričamo o aferi koja je trajala određen vremenski period.

Kada treba priznati prevaru partneru?

Kada je nevjerstvo zapravo bila odluka koja je donijeta u više navrata, ovo priznanje i sam događaj ima dublji značaj.

“Afera je više puta donijet izbor koji je vašu ljubav i seksualnu želju usmjerio dalje od vašeg partnera”, objasnila je doktorka i ukazala da tada “problem postoji ili u vašoj vezi ili u vama samima”.

U ovoj situaciji, Vinter preporučuje odlazak na terapiju prije priznanja afere, jer vas terapeut može naučiti ispravnim načinima da “izrazite svoje lične potrebe u vezi i riješite probleme koji su van ravnoteže”.

Terapeut vas takođe može posavjetovati na koji način da se obratite partneru prilikom priznavanja nevjerstva, da bi svi bili pošteđeni dodatnog bola. On može da vam pruži pomoć u izradi “plana za napredak veze” ako vi i vaš partner to želite.

U situaciji u kojoj vaš partner sumnja da ga varate i direktno vas to i pita, važno je da kažete istinu, smatra psiholog i stručnjak za veze Madelin Meson Rontre, koja kaže:

“Nije lako otkriti ovako nešto, ali ako vaš partner sumnja na nevjerstvo, nema smisla to negirati. Prikrivanje i laganje o prevari pogoršava stvari, posebno za onoga koji je prevaren.”

Samo zapamtite, kada priznate vašem partneru će biti teško da vam ponovo vjeruje.

6

avatar
1000
2
4
0
 
6
..🤬..EbruSo & TEKILAwtfSo & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ebru
Gost
Ebru

Istinu uvjek treba reci jer kad tad sve izadje na vidjelo i tek tada bude kasno za sve ali kad je ljubav iskrena i stabilna do ovakvih stvari ne dolazi

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ada oce sve ce priznat koja je to rekla bila sam sinoc u Cemovsko polje bilo mi je fino al sad se kajem izvini duso prije ces 7 na loto dobiti

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

hahahajaj
čuš na ćemovsko
😂😂😂

wtf
Gost
wtf

nemoj duboko, u ozbiljnoj sam vezi… 😀

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

aoooo.
legendarno 😂😂

..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim ćemovsko

Send this to a friend