Love & Sex

Prijatelji sa povlasticama: Savjeti kako da ne uprskate takav odnos

U teoriji se čini kako je imati prijatelja s povlasticama idealna opcija. Imate nekog za seks, s kim vam nije naporno poći na kafu i razgovor bez opterećenja očekivanja da se to mora razviti u vezu punu kompromisa i obaveza.

Evo nekoliko stvari na koje je dobro obratiti pažnju prije nego što se upustite u tako nešto:

Vaše će se prijateljstvo promijeniti

Čim se ogolite pred svojim prijateljem, bukvalno i u prenesenom značenju, neizbježno je da će se vaš odnos promijeniti. Pripremite se na to da ćete sada upoznati jednu stranu te osobe, koju niste mogli vidjeti dok ste samo išli na kafe. Dobro je razgovarati o tome kako ne bi došlo do nesporazuma.

I dalje treba da pitate “Kako si”

Nije važno što niste zvanično u vezi, i dalje treba voditi računa o tuđim osjećajima, što podrazumijeva provjeriti ponekad kako se vaš posebni prijatelj osjeća ili kako mu je bilo na poslu.

Nemojte da zaboravite da budete prijatelji

Prije nego što ste započeli sa seksom, bili ste prijatelji i važno je da to ne zaboravite. Dobro je da ponekad popijete kafu ili odete na prijateljski ručak bez da vaš izlazak uključuje seks.

Odaberite pravog prijatelja

Vi samo možete uticati na 50% vašeg odnosa pa je ključno da odaberete pravu osobu za svog prijatelja s povlasticama. Osim toga, uvijek morate uračunati mogućnost da seks upropasti prijateljstvo. Prema tome, vaš najbolji prijatelj iz djetinjstva nije dobar kandidat, kao ni kolega s posla kojeg možete izbjeći, kad se sve završi, jedino ako date otkaz. Mudro birajte!

Uzmite u obzir da ćete se možda zaljubiti

Ili da se vi nećete zaljubiti, ali da će se on zaljubiti u vas i onda nećete znati što biste. Iako ćete oboje započeti ovo s idejom vodiljom kako se ne želite vezati, nije isključeno da ćete ipak razviti dublje osjećaje. Ako se oboje zaljubite, odlično, međutim, ako se jedno od vas zaljubi dok drugo ostane hladno, stvari bi mogle postati neprijatne.

Ljubomora nije dobar znak

Ako postajete ljubomorni na djevojke kojima lajkuje fotke na Instagramu ili one s kojima se dopisuje, trebalo bi da sebi priznate da vaši osjećaji nisu prijateljski i možda čak prekinuti tu cijelu priču, prije nego što vam se nakupe negativne emocije i eksplodirate kao tempirana bomba.

Postavite jasne granice

Možda najbitnije, definišite što vama znače razlike između veze i prijateljstva s povlasticama i što očekujete od takvog odnosa. Što više detalja dogovorite, to će vam lakše biti. I ne zaboravite na komunikaciju kada počnete da se seksate!

5

avatar
1000
5
0
0
 
4
DžoCrrnogorka🌷JansDr123
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Džo
Gost
Džo

Jos podsticete recenicom “mudro birajte”, pri tom se tekst konkretno odnosi na osobe zenskog pola. Sljedeci tekst napravite o prostituciji, pa savjetujte “realno naplatite”. Sram vas i stid bilo. Pih.

Crrnogorka🌷
Gost
Crrnogorka🌷

Ovo nije realno…haha 😂 UPRSKATE!!!

Jans
Gost
Jans

Uprskate?

Dr123
Gost
Dr123

Sramota kakav rečnik koristite kao novinari…”uprskate”…

Dr123
Gost
Dr123

Sramota kakav recnik koristite kao novinari…”uprskate”

Send this to a friend