Love & Sex

Prvo ga provjeri, pa mu pokloni srce

Veze su različite i komplikovane, ali srećom, cijela priča može da bude jednostavnija ako pratite jednostavnu formulu koja uključuje neke poprilično trivijalne stvari, piše hrvatski Cosmopolitan.

Koliko uopšte znate o njemu osim što je super zgodan i savršeno se ljubi? Kada ste posljednji put sjeli da razgovarate? Ponekad je dovoljno pitati se zašto ovo želite – da li tražite srodnu dušu ili samo dobar provod?

Ovo su stvari koje morate znati pre nego što uđete u vezu kako iz nje ne bi izašli potpuno slomljenog srca.

Njihov trenutni odnos s bivšima
Očigledan razlog zašto želimo da znamo u kakvom su odnosu s bivšima je taj što želimo da se pobrinemo da ne postoji neko koga još uvek nije prebolio. Onaj manje očigledan je taj da o vašem partneru mnogo govori i to kako njihova bivša priča o njima. Ponekad ljudi zaista imaju slabu sreću s partnerima, ali kad neko sve svoje bivše opisuje kao psihopate i grozne osobe, vrijeme je da se zapitate ko je tu pravi psihopata. Ipak, ovo nije tema koju želite da inicirate na prvom dejtu

Njihovi (kratkoročni) planovi za budućnost
Ne, ne morate razgovarati o imenima djece na prvom sastanku, ali bilo bi lijepo da znate da se osoba s kojom se nalazite za dva mjeseca seli u Australiju ili odlazi na putovanje. Potpuno je u redu prilagoditi svoju vezu ako je to ono što želite, ali je važno i znati da vaša budućnost nije toliko različita i da ovo što radite sada ima smisla.

Njihova svakodnevica
Postoje super uspješne veze uprkos tome što jedna osoba radi noćnu smjenu dok druga radi cio dan, ali njih stvarno ima malo. Nadamo se da vaša svakodnevica neće biti potpuno nekompatibilna s njegovom, ali imate pravo da prije nego što uđete u vezu, da li će partner imati vremena za vas i koliko će to vremena biti.

Njihov kriminalni dosije
Ne šalimo se. Mnogi su „guglali“ svoje partnere prije nego su s njima izašli, a onda ih pronašli na potjernici MUP-a, Interpola ili saznali da su bili kažnjavani za seksualno ili porodično nasilje. Ponekad i naizgled najbolje i najdivnije osobe kriju mračne tajne, a zaista nije potrebno mnogo kako biste ih proverili i zaštitili se na vreme. Uostalom, raspitajte se i po gradu ili prijateljica o njemu kako ne biste bile iznenađene.

Njihov odnos s porodicom
Njihov odnos s roditeljima i ostatkom porodice dosta govori o njemu i tome kako će se odnositi prema vašim najbližim. Na primjer, neko ko svoju majku zove svaki dan vjerovatno je neko ko sa njom ima jako dobar odnos i na isti način će ceniti i vašu majku. S druge strane, neko ko svoje prljavi veš još uvijek nosi svojim roditeljima vjerovatno će biti neko ko u svojoj partnerki traži samo nekoga ko će je zamijeniti u njenim poslovima.

Kako tretiraju ljude u uslužnim djelatnostima
Jedan od razloga zašto je prvi sastanak super provesti u restoranu. Obratite pažnju na njegov odnos s konobarom. Da li pristojan i strpljiv? Naime, o osobi možete naučiti mnogo samo prema tome na koji se način odnosi prema ljudima čiji je posao da se pobrinu da im bude dobro. Pa, čak iako vas tokom cijele večeri tretira kao princezu, važno je zapamtiti da onaj koji je pristojan s vama, ali ne i s konobarom, nije dobra osoba.

Send this to a friend