Love & Sex

Razgovor u vezi bitiniji od fizičke privlačnosti

Šta je ono što tražite i očekujete od svog ljubavnog partnera? Da bude lijep i zgodan, da vas podržava u svemu, da bude pametan… ili možda nešto sasvim drugo?

Sudeći prema istraživanju u kojem je učestvovalo 2.000 samaca, ono što im je najvažnije i što traže od partnera su – “značajni razgovori”. Dobro ste pročitali, nije im bitna samo “fasada”, već i ono unutra.

Iako nas popularna kultura navodi da mislimo da je ženama kod muškaraca najvažniji biceps, a njima kod žena guza poput Kim Kardašijan, istina je da svima nedostaje stari dobri razgovor.

Ovo istraživanje je pokazalo da je dobra komunikacija važnija od fizičke privlačnosti, dok je 58 odsto ispitanika odgovorilo da se najbrže “ohlade” od potencijalnog partnera ako mu pismenost nije jača strana – to im je, kažu, gore od lošeg seksa.

Kada je riječ o prvim fazama veze, konverzacija je očigledno najvažnija, a 60 odsto ispitanika vjeruje da je moguće zaljubiti se u nekoga nakon samo jednog razgovora. Pored toga, 87 odsto njih kaže da im je potencijalni partner atraktivniji nakon dobrog i zanimljivog razgovora.

Dakle, ako je razgovor toliko važan, onda su jednako važne teme o kojima izaberete da razgovarate sa potencijalnim partnerom. Nisu otkrili o čemu vole da razgovaraju – to je, uostalom, individualno, ali evo šta je većini dosadno: Sudeći prema istraživanju, najgluplja tema koju možete da pokrenete je politika, za 20 odsto su dijete promašena tema, a 18 odsto njih kaže da su im dosadni razgovori o milenijalcima.

Šta je vama najvažnije u izboru partnera, šta vas privuče?

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend