Love & Sex Pokazalo američko istraživanje

Razmjena seksi slika i poruka je dobra za vezu

Otkako je tehnologija uznapredovala, znatno se promijenio način komunikacije, a posebno u svijetu ljubavnih veza. Nekada se udvaralo uživo, slala su se ljubavna pisma, danas svajpujemo, šaljemo seksi poruke, slike i slično. Nego, koliko su današnje metode manje ili više upsješne od onih kojima se služila generacija naših roditelja? Istraživanje provedeno na Univerzitetu Drexel u Filadelfiji potvrdilo je kako je, čini se, moderan način korisniji nego što smo vjerovali.

Naime, ovo istraživanje ispitalo je čak 870 Amerikanaca u dobi između 18 i 82 godine i pokazalo kako je 82 posto ispitanika seksi poruku poslalo barem jednom, a 82 posto njih je to učinilo u proteklih godinu dana. Tri četvrtine ispitanika to je činilo u ozbiljnoj vezi, a 43 posto ispitanika u sekstingu (razmjena seksi poruka) se okušalo i u neobaveznim vezama.

Prema daljnjim rezultatima, ispitanici su potvrdili kako ih seksting u vezi čini i srećnijima, ali i seksualno zadovoljnijima od onih koji nisu praktikovali ovaj način komunikacije. Logično, ljudi u nešto svježijim ili neobaveznim vezama fotke svojih golih partnera prihvataju s većim uzbuđenjem od onih koji su u vezi duže vrijeme. (Vjerovatno zato što nema toga što dosad nisu vidjeli.) Osim pomenutog, istraživanje je otkrilo i kako muškarci u ovom sportu uživaju nešto više od žena.

Seksting je u današnjem svijetu itekako popularan i društveno prihvatljiv pa se nemojte ustručavati ukoliko vam se tu i tamo u telefon vuče pokoja lascivna fotka. S druge strane, slažemo se kako je ovo još samo jedan od načina da dodatno začinite svoju vezu – bila ona svježa ili, baš suprotno, čvrsta i u potrazi za malo uzbuđenja. I naravno uvijek sekstingu pristupajte s dozom opreza kako ne biste poslali nešto što će završiti u pogrešnim rukama i zuavijek požalili.

4

avatar
1000
3
1
0
 
3
So & TEKILAPatrolne sapeMilica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

nikad ovo nijesam umio.
đevojke se uglavnom uplaše.
blokiraju me.
prijete.

Milica
Gost
Milica

Kako da ne, i onda kad raskinemo da šalje te slike kud stigne i stavlja na internet. Hvala ali ne. Ako hoće nek me gleda uživo ako neće ima ko oće

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Mogu uzivo

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Logicnoo

Send this to a friend