Love & Sex

Šta sve može da bude okidač za ženski orgazam?

Orgazam, koji se smatra vrhuncem seksualnog odnosa, često zna da izostane kod žena. Teško ga postižu jer im je u principu potrebno oko 15 minuta predigre kako bi se zagrijale i bile spremne na vatromet u krevetu.

Ipak, u izvjesnom smlislu su u prednosti u odnosu na muškarce, s obzirom na to da žene orgazam postižu na više načina, i to ne samo zahvaljujući seksu. Nećete vjerovati, ali ove stvari ubrzavaju puls i izazivaju uzdahe kod žena.

Vježbe izazivaju orgazam kod žena, naročito one koje stimulišu vaginalne mišiće poput Kegelovih vježbi.

Dodirivanje bradavica-Lagano poigravanje sa bradavicama utiče na lučenje oksitocina u tijelu što dovodi do vaginalnih kontrakcija.

Meditacija, prema riječima poznate svjetske pjevačice Lejdi Gage, može da bude okidač orgazma. Potrebno je samo da u glavi imate prave slike, da pravilno dišete i orgazam je, ukoliko joj je vjerovati, zagarantovan.

Porođaj-Žene tokom rađanja djece imaju tjelesne pokrete koji znaju da nadraže vaginu i da dovedu do orgazma u toku porođaja.

Zijevanje može da izazove orgazam, ali samo u kombinaciji s antidepresivom po imenu anafralin, što se smatra ujedno i njegovom nuspojavom i (ne)željenim dejstvom.

Stajanje-Jednoj ženi je, navodno, tokom operacije žuči oštećen centralni živac, zbog čega može da doživi orgazam čak i kada samo mirno stoji.

Sindrom stalne napaljenosti-Žene s ovim sindromom svakog dana osjećaju veliko uzbuđenje zbog toga što im se krv konstantno sliva u vaginu, što im omogućava da dožive čak i 200 orgazama dnevno.

Dojenje-Već smo pomenuli bradavice, kao vrlo osjetljiv dio ženskog tijela. Nadražaj grudnih živaca koji su povezani sa genitalnim organima glavni su “krivci” za orgazam u toku dojenja.

Jahanje-Ne zna se da li je baš vjerovati ovome, ali prema starim vjerovanjima, aristokratkinje su često bile u sličnim situacijama prilikom jahanja. U moderna vremena, dobro može da dođe i bicikl.

Brza hrana-Još jedan suludi način da doživite orgazam. Poznat je slučaj žene iz Kolorada koja doživi orgazam svaki put kada pojede sladoled, prenosi Telegraf.rs.

Tagovi

Send this to a friend