Love & Sex

Šta uraditi sa stvarima bivšeg dečka

Danima već gledate njegove stvari koje ste u naletu bijesa strpali u kartonsku kutiju? Ili, mjesecima nakon raskida konačno ste odlučili razrješiti sve s njime i svaku sitnicu koja vas asocira na njega baciti ili mu poslati na njegovu adresu. Što zapravo s njima uraditi?

U ovoj situaciji postoje tri pravila, kaže savjetnica za veze Ali Eaves.

Ako je on tebe ostavio, naravno da možeš baciti sve njegove stvari. Baci ih, zapali, prodaj… uživaj u slatkoj katarzi.

Ako si ti njega ostavila, uredno sve posloži u kutiju i pošalji mu poštom. Važno: Suzdrži se od pisanja dirljive zahvalnice za proteklih osam i po mjeseci veze. I, molim te, suzdrži se od potrebe da u kutiju ubaciš svoju majicu u kojoj je volio da te gleda.

Ako je raskid bio obostran, vrati mu samo ono za što si sigurna da bi mu nedostajalo. Pošalji mu to uz kratku, platonsku poruku, kako se ne biste našli u neprijatnoj situaciji prilikom idućeg susreta (za koji će on možda pomisliti da je pokušaj da ga vratiš). Neka poruka bude jednostavna: ‘Pronašla sam ove stvari dok sam pospremala. Mislila sam da bi ih želio nazad”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanja
Gost
Sanja

ja sam mu majci vratila

Boris
Gost
Boris

Sanja, budi dobra cura, i slušaj muško čeljade.

Jovanka
Gost
Jovanka

Majka mu je gospodja 100%…

Siriste
Gost
Siriste

Ovaj prvi savjet je navodjenje na krsenje zakona za koje moze da se “popije” tuzba i plati odsteta. Ljubav za ljubav, sir za pare.

Send this to a friend