Love & Sex

Što prije bivšeg pošalji u zaborav uz nekoliko trikova

Nikada nije bilo lako izliječiti slomljeno srce. Zahtjevan je to proces koji traje toliko da nam se ponekad čini da traje zauvijek, sve dok se zapravo jednog dana ne probudiš i ne shvatiš da više ne misliš na njega. A kako bi taj dan došao čim prije, neke su stvari neodgodive.

1. Posveti vrijeme uklanjanju apsolutno svega što te podsjeća na njegovo postojanje. Društvene mreže i fizički dokazi vaše veze koje imaš na radnom stolu trenutno su tvoji najveći neprijatelji, pa ih ukloni barem na neko vrijeme. Idealno bi bilo riješiti ih se zauvijek, ali ako još uvijek nisi spremna na taj korak, barem ih pospremi u neku kutiju koju nećeš vidjeti jer će biti skrivena na dnu tvog ormara.

2. Izbriši njegov broj, ukloni ga s Fejsa, izbjegavaj mjesta na kojima znaš da ćeš ga vjerovatno sresti. Možda ste nekad bili super prijatelji, ali sada to niste i ne možeš da glumiš da jeste. Ako želiš što prije zaboraviti na bivšeg, najpametniji način je da stvarno zaboraviš da postoji. Ako stalno održavate komunikaciju, to će ipak biti teže.

3. Pažnju posveti nekoj novoj osobi, pa makar i beznačajnom flertu. To ne mora biti ljubav tvog života, ali ako pronađeš nekoga ko će ti biti zanimljiv i zbog koga ćeš moći barem na kratko osjetiti leptiriće u stomaku, drži ga se i bivši će ti ubrzo ostati samo u maglovitom sjećanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lila
Gost
Lila

Vauuu…. kakvo otkrice!

Send this to a friend