Love & Sex Varanje ne mora da znači kraj

Stručnjaci tvrde da pravara može da poboljša odnos u vezi

Terapeutkinja iz Sidneja Meti Silver kaže da varanje ne mora da okonča vezu, već može i da je ojača.

“Pokušaji da razumijete aferu i kako se to desilo mogu da vam razjasne i daju odgovore na toliko pitanja na koja parovi nemaju odgovore. Dakle, ne treba gubiti vrijeme na svaljivanje krivice, već izdvojiti vrijeme da pokušate da nađete korijen za nevjerstvo u vezi, kako biste mogli da odlučite kako ćete da unaprijedite vezu”, objasnila je ona.

Terapeut za parove Tami Nelson kaže da afere mogu da podstaknu ljude da rade na vezi, da ispune emocionalnu prazninu u odnosu, umjesto da se raziđu.

Silverova vjeruje da je stigma koja je vezana za prevaru loša jer “navodi parove na razvod”. Umjesto razvoda ili raskida, ona ohrabruje parove da oproste prevaru partneru i navodi da je u nekim evropskim zemljama manja stopa razvoda upravo zbog toga što više tolerišu prevaru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BastonMNE
Gost
BastonMNE

sto te ne slomi to te jaca. to praktikuku neizgradjeni nesigurni ljudi. neko ko drzi do sebe nikad mu ne moze dobro bit nakon prevare.. umijete li napisat nesto lijepo kako ne treba varat kako je lijepo bit vjeran, kako de isplati itd. koje su katastrofalne posledice pogotovo ako djecu imas.. sta si sa tim napravio.. a ne prevare i… Više »

Send this to a friend