Love & Sex

Tri glavne zablude koje vas drže u lošoj vezi

Neke žene uspiju da uvjere sebe da im je dobro u vezi koja je….tako-tako. lli još gore: vežu se za dečka koji im se ne sviđa samo zato što drugi misle da je on “dobra prilika” ili zato što vjeruju da je sve bolje nego biti sam. To je veoma loš pristup vezama i ljubavnom životu

1. “Potpuno smo različiti ali suprotnosti se privlače!”  Da, na času hemije ili fizike ali ne i u vašem ljubavnom životu. Dvije potpuno različite osobe možda mogu relativno dobro funkcionisati na početku, dok sve puca od strasti i svodi se na ludi seks kad god se za njega ukaže prilika, ali u daljoj vezi sve te silne suprotnosti počinju zamarati i opterećivati. Ako je on introvert, a vi ekstrovert ili je njemu najvažnija karijera a vama velika porodica, teško da ćete dugoročno moći funkcionisati. Što je s kompromisom, može li on pomoći u takvim slučajevima, pitate se? Kratkoročno da, dugoročno previše kompromisa u vezi frustrira čovjeka, piše Cosmo.

2. “Nema hemije ali hemija ionako prolazi. Važno je da on dobra osoba”. U vezu ovog tipa obično se upuštamo nakon nekog ozbiljnog ljubavnog brodoloma iz kojeg smo jedva izvukli živu glavu i srce. Prija nam mirna luka srca nekog okej muškarca za kojeg svi naši prijatelji kažu kako je kao stvoren za nas – pristojno izgleda, pouzdan, drag, dobar….Pa mu, iako nas baš nimalo ne privlači fizički, pokušavamo dati šansu. Načelno, to je okej. Ko zna, možda neka hemijica vremenom proradi, možda na prvom ili drugom sastanku otkrijete da “tiha voda brijeg roni” ili da se savršeno ljubi. No ako se ništa od toga ne desi, a vi ostanete u takvoj vezi, samo je pitanje vremena kad ćete postati nesrećni i zavidni prijateljici koja ne može skinuti ruke sa svog dečka. Nažalost, to što je neko drag i dobar nije dovoljno za vašu sreću. Ljubav je miks različitih faktora a – sviđalo nam se to ili ne – fizička privlačnost je jedan od njih.

3. “Jako sam nervozna kad sam s njim, ali to je normalno kad je čovjek zaljubljen”. Istina,  na prvom, drugom ili trećem sastanku. Ali ako ste nakon mjesec dana veze vi još uvijek nesigurni kad ste u njegovoj blizini, nemate povjerenja u njega ili  osjećate nervozu kad ste s njegovim prijateljima jer se bojite kakav ćete dojam ostaviti, tu nešto ne štima. Uz ljude s kojima smo u vezi trebali bismo se osjećati opušteno, srećno i dobro. Sve ostalo je – samozavaravanje!

Send this to a friend