Love & Sex

Tri važne rečenice koje često morate ponavljati voljenima

Ako želite da vaša veza (ili bilo koji odnos) bude srećna i zdrava, bez skrivenih zamjerki ili pasivno – agresivnih komentara, morate imati odnos povjerenja. Morate se međusobno podržavati djelima, ali i riječima koje jedno drugom svakodnevno govorite.

Ovo su rečenice koje ne smijete zaboravljati izgovoriti svojim bližnjima.

“Mogu li da ti pomognem?”

O čemu god da se radilo (od pranja posuđa, odlaska u prodavnicu, pripremanja teškog ispita do bolesti i ozbiljnih životnih problema) svima je drago čuti da imaju nekoga na svojoj strani, ko im želi pomoći (čak i ako su to već znali). Ljudi u dobrim vezama jesu potpune, nezavisne osobe, ali su i timski igrači.

“Odlično izgledaš”

Osim što laska vašem egu, kada vam neko kaže “Baš ti je lijepa kosa danas” ili “Super ti stoje ove pantalone” to znači da vas ta osoba primjećuje i želi da vas podsjeti da joj se sviđa to što vidi.

“Hvala”

Ne zaboravljamo to da kažemo prodavačici niti konobaru, to bi bilo nepristojno, ali tako često zaboravljamo reći svojim najbližima. Dokazano je kako se izražavanjem zahvalnosti za sitne, svakodnevne stvari koje partner napravi za vas povećava zadovoljstvo kvalitetom veze.

Send this to a friend