Love & Sex

Trikovi koji garantuju snažan orgazam, a nemaju veze sa pozama

Stručnjaci navode brojne trikove koji igraju veliku ulogu prilikom postizanja orgazma.

“Vruće poruke”
Studija objavljena u časopisu “Archives of Sexual Behavior”, rađena na 52 000 žena, pokazala je da žene koje doživljavaju više orgazama šalju i više poruka “vrućeg” sadržaja.

One se ne ustručavaju da kažu šta žele, a šta im u krevetu ne prija. Šaljite jedno drugom seks poruke i tako ćete povećati međusobnu privlačnost i uzbuđenje.

Komunikacijske vještine
Ako je komunikacija sa partnerom loša, to će se odraziti i u vašoj postelji. Otvorena komunikacija sa partnerom je ključ! Takođe, izgovaranje “volim te” tokom akcije takođe može pomoći prilikom postizanja orgazma.

Seksualno samopouzdanje
I dok su tehnika i poza takođe važni, važno je i kako se vi osjećate u vlastitom tijelu. Ako stalno gasite svijetlo tokom seksa, to vam govori da treba da poradite na samopouzdanju.

Umjesto da stalno kritikujete svoje tijelo, nađite seksi donji veš koji vam najbolje stoji i u kojoj se osjećate seksi. Tada vam upaljeno svijetlo u sobi neće smetati.

Fokus na orgazam
Orgazam se ne postiže tako lako. Nije dovovljan niti pogled, niti kratko akcija. Potrebna vam je koncentracija. Studija iz 2016. godine pokazala je da žene bez problema doživavaju orgazam, ako se kompletno fokusiranju samo na čin vođenja ljubavi, objašnjava.

Anatomija
Prema istraživanju objavljenom u časopisu “Hormones and Behavior” udaljenost između klitorisa i otvorene uretre može uticati na doživljavanje orgazma. Barem za vrijeme vaginalne penetracije.

Ako je udaljenost manja od dva centimetra, veća je vjerojatnoća da ćete tokom seksualnog odnosa doći do vrhunca. Ženama čija udaljenost iznosi tri centimetra potrebna je dodatna stimulacija klitorisa.

Send this to a friend