Love & Sex novo istraživanje

Vodimo li ljubav češće od generacija prije nas?

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Archives of Sexual Behavior otkrilo je da mlađe generacije, iako su slobodnije po pitanju seksa prije braka, vode ljubav rjeđe nego što su to u mladosti radili njihovi roditelji, piše Cosmopolitan.

Rezultati istraživanja pokazali su da su najviše akcije u mladosti imale generacije rođene u 50-im i 60-im godinama prošlog vijeka. Ljudi koji su tada rođeni u prosjeku su tokom života imali 11 seksualnih partnera, dok je prosjek njihove djece osam.

“Jedan od mogućih razloga zašto mlađe generacije imaju manje seksualnih odnosa od svojih roditelja je viši nivo svijesti o HIV-u i drugim polno prenosivim bolestima”, smatra autorka studije Jean Twenge i vjeruje da je ta razlika u broju partnera i jedan od razloga zašto su međugeneracijski razgovori o seksu uvijek neugodni.

S druge strane, nešto starije generacije koje su odrastale u vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata u prosjeku su imale dva seksualna partnera u životu, pokazalo je isto istraživanje.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
So & TEKILAKarlitoBrigantePjer
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

nije do muškaraca.
nježniji pol nešto glumi i filozofira.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Prije smo zivjeli svi isto, isti tv, iste patike, iste trenerke i sve ostalo a sad treba da podizes dijete i da pati sto nema ni blizu kao onih 30% u odeljenju ili okruzenju. A i prije ti je to bila jedina zabava uvece bar kod nas pa svsku noc u 9 u krevet i sex a i prezervativi se… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Mnogo mnogo manje
Pogledajte parove malo ko vise od jednog djeteta
Valjda narod ima precih stvari
Djavo ce ga znati zasto

Send this to a friend